Signe og Marias specielle pinse pizza

 

★Hej Nerd Squad ★

Weekend er godt, men en forlænget en af slagsen er 100 gange bedre, og sidstnævnte var heldigvis hvad de fleste af os kunne se frem til efter den sidste fyraftens øl var drukket i fredags.

Pinsen stod nemlig for døren, og selvom DMI havde været ude med et varsel om skybrud, så gik regnskyllet heldigvis nørdhulen forbi.

Derfor har sol, varme og sommerfornemmelse været det eneste min altan har været badet i den her weekend, og ikke overraskende blev jeg hurtigt lokket ud til en stille solrig plet, med en læskende sommerdrik i hånden og en bog jeg kunne begrave næsen dybt i under armen.

Jeg havde naturligvis en masse spændende læsestof at vælge imellem på reolen, men siden det var pinsetid, faldt valget på min nyligt indkøbte Peter Madsen tegneserie “Vingeslag” som efter sigende skulle handle om lige netop pinsen.

 

 

En skuffende pinse fortælling

Hvad jeg ikke vidste var at “Vingeslag” åbenbart er sidste bind i en triologi om pigen Signe og hendes oplevelser ved kristne højtider.

Hvad jeg heller ikke var klar over var, at denne bog ikke så meget handler om selve pinsen, som den handler om en pige der bliver alvorligt uvenner med hendes bedste veninde ved pinsetid.

Nu ved jeg jo ikke hvordan de andre bøger i serien er skruet sammen, men jeg havde virkelig sat næsen op efter at læse en historie der rent faktisk gik lidt tættere på, og måske endda fortalte hvorfor det er man fejre pinse.

Derfor blev jeg også utroligt skuffet over handlingen i denne bog, som på Comic con blev reklameres som værende “en bog om pinsen”.

Jeg fristest til at spørge om jeg mon havde været mere positivt stemt med viden om at bogen her IKKE var en fortælling om selve højtiden, men blot var endnu et kapitel i pigen Signes liv der denne gang foregik i pinsen….kort fortalt ja, det tror jeg faktisk at jeg havde.

Men på den anden siden, hvis jeg havde vidst dette, så havde jeg nok slet ikke købt bogen til at begynde med. 

 

pinse pizza

 

Ikke lige min kop te, men målgruppen vil sikkert kunne lide den

Det er mig utroligt klart at jeg på ingen måde er tiltænkt som denne bogs målgruppe. Når det så er sagt, kan jeg dog godt forestille mig at yngre læsere vil kunne relaterer til de problematikker man møder i historien, og virkelig kunne føle Signes sorg, frustration og ensomhed efter bruddet med veninden Maria, da de er tættere på det sted i livet som hovedpersonen befinder sig i. 

Dog er jeg sikker på at jeg ville have slugt historien råt, hvis jeg havde læst bogen dengang jeg selv var omkring de 13 år. Desværre blev bogen læst efter jeg for længst er vokset ud af den intenderede målgruppe, og samtidigt også have fået en fejlsalgen forventning om handlingen, som selvfølgelig har farvet min læseoplevelse om efterfølgende Nerd Score

Bogens skuffelse lagde sig dog rimeligt hurtigt, for med sine små 88 sider var den pløjet igennem på rekord tid. Det betød at jeg både havde rig mulighed til at give læse andre og, for mig, mere spændende bøger, som “Doctor Who: Time Lord Fairy Tales” i solskinnet.

Det betød også at jeg denne weekend rent faktisk kunne nå en tur i køkkenet og bikse en ny treat sammen til jer.

Stilhed pinse pizza før stormen

I “Vingeslag” ser man nemlig Signe boltre sig i køkkenet sammen med sin veninde Maria, før de har deres gigantiske skænderi.

Pigerne skal til fest på skolen, og alle skal have en ret mad med, derfor beslutter pigerne sig for at lave deres specielle pinse pizza med kylling, tomat og basilikum.

Pizzaen blev alles favorit, højst sandsynligt fordi det er pizza, og som alle ved er pizza en gudespise, som kun fornægtes af folk der ingen følelser- eller smagsløg har. 

Jeg ved ikke med jer, men hvis jeg ser eller læser om pizza, så begynder tænderne at løbe i vand samtidig med at en ubærlig craving tager hold i kroppen (til dato har jeg ikke kunnet se noget med TMNT uden at det ender med at jeg spiser pepperoni pizza)

Så efter jeg havde fløjet igennem bogen, strøg jeg i køkkenet for at se rekreere Signe og Marias specielle pinse pizza, som jeg roligt kan sige er en helt igennem fantastisk pizza i topklasse, der heldigvis heller ikke er særlig sværd at lave.


Nerd Score

This was a waste of time


pinse pizza


Loot: 16 små calzoner

Quest level:


Signe og Marias specielle pinse pizza

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 16 små calzone

Ingredienser

 • 25 g gær
 • 250 ml vand (lunkent)
 • 150 g durummel
 • 350 g hvedemel
 • 2 tsk. salt
 • 3 spsk. olivenolie

Kyllinge fyld

 • 2 kyllingebryster (skåret i tern)
 • 400 ml pizza sauce

Tomat-oste fyld

 • 2 kugler mozzarella (skåret i tern)
 • 8 store tomater (skåret i tern)
 • 1 fed hvidløg (fint revet)
 • 1 håndfuld basilikum (groft hakket)

Andet

 • 1 – 2 håndfulde parmesan (frisk revet)
 • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du

 • Opløs gæren i det lunke vand.
 • Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten sammenhængende.
 • Hæld olien ved, og ælt dejen helt glat og smidig inden den stilles til hævning i 1 times tid.
 • Steg nu kyllingen på en varm pande og tilsæt pizza saucen.
 • Lad saucen reducere en smugle inden fyldet sættets til side, så det kan køle lidt ned.
 • Bland i en skål, mozzarella med tomat, hvidløg og basilikum.
 • Forvarm ovnen til 200 grader.
 • Tag den hævede dej og rul den tyndt ud inden den stikkes ud i cirkler der er ca, 15 cm. i diameter.
 • Fordel først ca. en skefuld af kyllingefyldet på den ene halvdel af hver dej cirkel.
 • Kom en skefuld af tomat-ostefyldet oven på kyllingefyldet og drys med frisk revet parmesan.
 • Fold den anden halvdel af dejen ind over fyldet og tryk den let sammen med en gaffel langs kanten.
 • Pensel calzonerne med sammenpisket æg og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag calzonerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen. pinse pizza

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering