New bacon-ings fra Bob’s Burgers

 

 

Nogle gange ser man en TV-serier som man med det samme sætter sig for at hade, for mig var “Bob’s Burgers” lige præcis sådan en serie.

Animations stilen gjorde lige så ondt i øjnene som Lindas og Tinas irriterende stemmer gjorde ondt i ørerne, derfor blev serien dømt ude fra starten, og lagt på is uden mulighed for fremtidig optøning… eller det var da i hvert fald hvad jeg havde lovet mig selv, tilbage i 2012 da jeg første gang så lidt af serien.

Men, men, men som tiden går har man det jo med at ændre smag, f.eks. kunne jeg ikke fordrage parmesan da jeg var mindre hvorimod jeg idag elsker det. Derfor besluttede jeg mig for at give Loren Bouchard og Jim Dauterives serie en ny chance i 2016. Jeg havde det stadig rimeligt svært med både animations stilen og Lindas og Tinas stemmer, men i anden omgang fik serien rent faktisk en fair chance for at vise hvad den havde at byde på.

Til min store overraskelse fandt jeg denne gang serien utroligt underholdende, når man ellers først lige fik  vænnet sig til både stil og stemmer, og inden længe var jeg lige så hooked på den som jeg før havde afskyet den.

 

Bob’s special of the day

Serien handler om familien Belcher bestående af forældrene Bob og Linda samt deres tre børn Louise, Gene og Tina og deres liv som er centreret om deres restaurant “Bob’s Burgers”.

Som mange andre burger joints har “Bob’s Burgers” naturligvis også en “special of the day”, og det er her folkene bag denne populære serier virkerlig har været kreative.

For i hvert afsnit af serien optræder der nemlig en ny burger of the day på en lille tavle ved siden af køkkenet, alle med navne baseret på sjove ordspil som “You Spinach Me Right Round Spinach Burger”, “Camembert-ly Legal Burger”, “Fig-eta Bout It Burger” og “Pepper Don’t Preach Burger “.

I serien er det Bob og Louise der er hjernerne bag de kreative burgernavne, og man kan sagtens se hvem der har fundet på dagens special, Bob’s navne er nemlig altid uskyldige små morsomme navne mens Louise har det med at finde på upassende navne som “The Child Molester – comes with candy”

Ja efter jeg rent faktisk gav denne serie en fair chance for at vise hvad den kunne byde på, må jeg nok konstaterer at den både er yderst velskrevet og enormt morsom, specielt Louise’s bizarre humor går rent ind hos den her Nørd.

Dagens treat blev til efter jeg havde genfundet glæden ved den her serier og er meget passende Bob’s allerførste burger of the day nemlig “New Bacon-ings”, burgeren der udfordre præcis hvor meget bacon man kan komme i en enkelt burger… hint: det er overraskende meget 😉

 

Ps. hvad siger alle jer nørder derude, vil I se flere kreationer fra Bob’s “Burger of the Day” i fremtiden???


Loot: 4 personer 

Quest timer: 1 time


New Bacon-ings burger

Antal 4 personer

Ingredienser

Bacon bøffer

  • 100 g bacon i skiver
  • 2 løg (fint hakket)
  • 500 g hakket oksekød
  • salt og peber

Bacon relish

  • 250 g bacon i skiver
  • 1 løg (fint hakket)
  • 2 fed hvidløg (fint hakket)
  • 2 spsk. farin
  • ½ spsk. æbleeddike
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. peber
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. dijon sennep

Chili mayo

  • 1 ½ dl god mayonnaise
  • 1 spsk. sriracha chili sauce
  • 1 tsk. chili sauce
  • 1-2 tsk. hvidløgspulver
  • citronsaft
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 burgerboller med bacon-sesam drys (opskriften findes herunder)
  • 4 salatblade
  • 8 skiver tomat

Sådan gør du

  • Rist baconet sprødt på en tør pande og stil det til side.
  • Svits nu løgene i baconfedtet til de begynder at tage farve og krydr dem med salt og peber.
  • Hak nu baconstykkerne let og rør dem i kødet sammen med de stegte.
  • Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.
  • Lav bacon relishen ved at stege baconnet til det er sprødt og hak det så helt fint inden det stilles til side.
  • Svits dernæst løg og hvidløg langsomt i baconfedtet til de begynder at karamelliserer.
  • Kom baconstykkerne, farin og eddike ned i løg blandingen og kog blandingen langsomt ind.
  • Kom nu resten af ingredienser i og lad relishen små simre i minimum 20 minutter så den får en tyk og let klistret konsistens inden den sættes til side indtil servering.
  • Rør alle ingredienser til chili mayonnaisen sammen og stil den til siden indtil servering;Form nu farsen til 6 bøffer, krydr dem godt med salt og peber og steg dem ved middel varme til de er gennemstegte.
  • Flæk og lun bollerne inden de smøres med chilimayonnaisen.
  • Læg et salatblad på de nederste boller efterfulgt af efterfulgt af en bøf, lidt bacon relish og to skiver tomat.
  • Kom de øverste boller på som låg og server evt. burgerne sammen med nogle løgringe.

 


Level


Loot: 8 boller


Burgerboller med bacon-sesam drys

Antal 8 boller

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 175 ml sødmælk (lunkent)
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • spsk. sukker
  • 350 g mel
  • 100 g smør

Pynt

  • 1 æg (til pensling)
  • 1 spsk. sesamfrø (ristede)
  • 50 g sprødstegt bacon (knust til støv)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Tilsæt æg, salt og sukker og rør det godt ud.
  • Ælt nu melet i til du har en sammenhængende dej.
  • Herefter tilsættes smørret lidt ad gangen til dejen er fin og glat hvorefter den stilles til hævning et lunt sted i 2 timer.
  • Når dejen er hævet deles den i 6-8 portioner som formes til stramme boller.
  • Lad nu bollerne efterhæve tildækket i yderligere 2 timer til de er fordoblet i størrelse.
  • Når bollerne har efterhævet pensles de med sammenpisket æg og drysses med en blanding af ristede sesamfrø og baconstøv.
  • Bag bollerne ved 175 grader i ca. 20 – 25 min.

Level


Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering