Lembas brød til sultne nørder

 

Dagens treat er uden tvivl en af de mest genkendelige retter fra Ringenes Herre, så da menuen hjemme i nørdhulen stod på salater fra Rivendell vidste jeg at jeg naturligvis også måtte smide en omgang ny-lavede lembas brød på bordet, og hvis jeg ikke husker meget fejl var der vidst også noget med at jeg kom til at love at dele opskriften med alle jer nørder derude. 

 

 

“Lembas, Elvish waybread. One small bite is enough to fill the stomach of a grown man”

(Legolas, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001) 

 

I Ringenes Herre universet er lembas det ultimative elviske rejsebrød, der kan mætte én mand nok til at han kan klare en hel dagsrejse efter blot en lille bid.

Opskriften er dog en velbevaret elvisk hemmelighed så selvom dagens opskrift langt fra mætter ligeså meget som det lembas brød man finder i Lórien, så er det stadig fuld af gode sager og velsmag… nårh ja og så er lembas brød ala Nerdy Treats altså også et meget godt rejsebrød til nørder på farten, også selvom det bare bliver smidt i en madpakke og ikke bliver pakket ind i blade fra mallorn træet.

 

 


Loot: 12 stk

Quest level: Level 2


Lembas brød

Forb. tid 13 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 15 g græskar kerner
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g solsikke kerner
  • 50 g smør (koldt)
  • 150 g hakket spinat (optøet)
  • 40 g feta
  • 1 æg
  • 75 ml mælk (+ 2 spsk. til pensling)

Sådan gør du

  • Start med at blande melet med salt, bagepulver, græskarkerner, sesamfrø og solsikkekerner.
  • Tlsæt dernæst det kolde smør og ælt det godt ind i de tørre ingredienser indtil blandingen minder lidt om revet parmesan eller brødkrummer i konsistensen.
  • Bland nu spinat og feta ned i blandingen før æg og mælk forsigtig æltes ind i dejen.
  • Tryk herefter dejen ud på et meldrysset bord til den har en tykkelse på ca. 1 ½ cm og skær den i 12 lige store firkanter.
  • Hvis man ønsker et mere autentisk look kan man skære et diagonalt snit i hvert lembas brød, men det er på ingen måde nødvendigt.
  • Pensel til sidst dine lembas brød med lidt mælk og bag dem ved 200 grader i 10-12 min. eller indtil de begynder at blive let gyldne.

 

Prøv også

Kommentarer

4 svar til “Lembas brød til sultne nørder”

  1. Natalie Patalie Avatar

    Awe I LOVE the way you wrapped these up, so cute >_<

    1. Trine Avatar

      Thank you so much

  2. Michala Avatar
    Michala

    De blev meget saltet, men smagte alligevel godt og blev spist 😁 næste gang mindsker jeg saltmængden 75%

    1. Trine Avatar

      Jeg er glad for at du synes at de smagte godt Michala, men da lidt surt du synes de blev for salte. Saltniveauet skal jo helst tilpasses ens egne smagsløg, så du kan sagtens komme lidt mindre salt i næste gang (også uden det påvirker bageevnen)
      Jeg er dog lidt nysgerrig, for så salte burde de heller ikke blive. Så brugte du fint eller groft salt, og hvor dyb var teskeen? Det er nemlig parametre der alle kan have indflydelse på salt niveauet.
      Til info kan jeg oplyse, at denne opskrift er lavet med groft salt på en strøget teske (eller hvad der svarer til lige knap 10 g) 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering