Dagens treat er uden tvivl en af de mest genkendelige retter fra Ringenes Herre, så da menuen hjemme i nørdhulen stod på salater fra Rivendell vidste jeg at jeg naturligvis også måtte smide en omgang ny-lavede lembas brød på bordet, og hvis jeg ikke husker meget fejl var der vidst også noget med at jeg kom til at love at dele opskriften med alle jer nørder derude.
“Lembas, Elvish waybread. One small bite is enough to fill the stomach of a grown man”
(Legolas, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001)
I Ringenes Herre universet er lembas det ultimative elviske rejsebrød, der kan mætte én mand nok til at han kan klare en hel dagsrejse efter blot en lille bid.
Opskriften er dog en velbevaret elvisk hemmelighed så selvom dagens opskrift langt fra mætter ligeså meget som det lembas brød man finder i Lórien, så er det stadig fuld af gode sager og velsmag… nårh ja og så er lembas brød ala Nerdy Treats altså også et meget godt rejsebrød til nørder på farten, også selvom det bare bliver smidt i en madpakke og ikke bliver pakket ind i blade fra mallorn træet.
Loot: 12 stk
Quest level:
Lembas brød
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 15 g græskar kerner
- 25 g sesamfrø
- 25 g solsikke kerner
- 50 g smør (koldt)
- 150 g hakket spinat (optøet)
- 40 g feta
- 1 æg
- 75 ml mælk (+ 2 spsk. til pensling)
Sådan gør du
- Start med at blande melet med salt, bagepulver, græskarkerner, sesamfrø og solsikkekerner.
- Tlsæt dernæst det kolde smør og ælt det godt ind i de tørre ingredienser indtil blandingen minder lidt om revet parmesan eller brødkrummer i konsistensen.
- Bland nu spinat og feta ned i blandingen før æg og mælk forsigtig æltes ind i dejen.
- Tryk herefter dejen ud på et meldrysset bord til den har en tykkelse på ca. 1 ½ cm og skær den i 12 lige store firkanter.
- Hvis man ønsker et mere autentisk look kan man skære et diagonalt snit i hvert lembas brød, men det er på ingen måde nødvendigt.
- Pensel til sidst dine lembas brød med lidt mælk og bag dem ved 200 grader i 10-12 min. eller indtil de begynder at blive let gyldne.
Skriv et svar