Kartoffel pizza inspireret af Geminiderne

kartoffelpizza

Den fjerde treat man støder på i Geminiderne er takket være de frosne færdigretter Pi nævner i kapitel 8, denne top lækre convience food bastard af en kartoffelpizza.

Et super blandingsprodukt der kombinerer hele 3 af de 5 treast Pi nævner i kapitlet til én herlig mundfuld.

Chris og jeg er dog ikke helt enige om at det her faktisk bør kaldes en pizza, for Chris holder stædigt fast i, at en pizza som minimum SKAL bestå af dej, tomatsauce og ost.

Det betyder at ifølge ham, at alt andet derfor bare et fladbrød med toppings.

Men uanset om du kalder den her kartoffelpizza for en pizza eller et fladbrød så er vi heldigvis begge ret enige om, at det her er en top lækker treat, som smager fantastisk- uanset om man får den serveret varm, eller kold i madpakken dagen efter.

Har du lyst til at prøve andre treats inspireret af Spektrum serien, så kan du finde dem alle her.

kartoffelpizza

Pi’s kartoffelpizza med frikadelle chunks

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 1 Pizza

Ingredienser

  • 1 portion pizza dej (brug enten opskriften herunder, eller en der er færdig købt)
  • 2 – 3 bagekartofler (skåret i tynde skiver)
  • 2 spsk. pesto
  • 125 g mozzarella

Ostecreme

  • 200 g flødeost
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. timian hakket
  • 1/2 spsk. rosmarin fint hakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. parmesan fint revet
  • Salt og peber

Frikadelle fars

  • 20 g rasp
  • 90 ml mælk
  • 250 g hakket svin
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
  • 1/2 løg fint hakket
  • 1 æg pisket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 250 grader
  • Rul pizzabunden tyndt ud og læg den på en bageplade.
  • Rør herefter flødeost sammen med, hvidløg, urter, olie og parmesan.
  • Smag ostecremen til med salt og peber, og smør et generøst lag på pizzabunden.
  • Vend kartoffelskiverne sammen med pesto og fordel dem herefter i et jævnt lag over ostecremen.
  • Stil bagepladen til side mens du rører en fars sammen.

Frikadelle fars

  • Udblød raspen i mælken og stil den til side.
  • Rør herfter kødet sejt sammen med salt, peber og løg.
  • Tilsæt så ægget og derefter rasp-mælke blandingen og rør det hele sammen til en homogen fars.
  • Fordel dernæst små toppe af farsen over pizzaen – pas dog på ikke at lave frikadelle toppene for store, da de skal kunne nå at blive gennemstegte mens pizzaen bager.
  • Drys til sidst mozzarella mellem frikadelle chunksne på pizzaen, og bag pizzaen i ca. 10-15 minutter, eller indtil bunden er sprød og farsen og kartoflerne er gennemstegte.

Pizzadej

Forb. tid 15 minutter
Hævetid 12 timer
Antal 2 pizzaer

Ingredienser

  • 1 tsk. tørgær
  • 250 ml vand (lunkent)
  • 450 g tipo 00 mel
  • 2 tsk. salt
  • 4 spsk. olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunke vand.
  • Tilsæt mel og salt og ælt dejen til den er næsten sammenhængende.
  • Hæld olien ved, og ælt dejen helt glat og smidig i minimum 8 minutter.
  • Form herefter dejen til to kugler og lad dem hæve natten over i køleskabet.

“Jeg lægger hænderne på kanten af frysedisken for at køle dem og tvinger mig selv til at glo på æskerne foran mig. Pizza, frikadeller, ovnkartofler. Jeg er træt af færdigretter, men hverken Noah eller jeg gider lave mad, der er mere besværligt end kopnudler og toast”

(Geminiderne – kapitel 8 s. 66 , Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering