Man ved ikke altid hvornår man kommer til at falde over en lækker ny opskrift, men da jeg en søndag eftermiddag så Gastrologiks lækre affogato på Instagram, vidste jeg at det her var en opskrift jeg bare måtte prøve…og helst med det samme.
Jeg måtte dog tænke virkelig kreativt, for selvom det er en uhyre simpel affogato opskrift, så lå jeg desværre ikke inde med de rette ingredienser.
Det skulle heldigvis vise sig at dette var meget heldigt, for med de alternativer jeg fandt rundt omkring i både fryser og køkkenskabe, endte jeg at skabe en helt ny treat som virkelig tog kegler.
Til den oprindelige opskrift skulle der bruges kaffe, vaniljeis og saltkaramel – simpelt og virkelig lækkert.
Jeg manglede dog både vaniljeis og saltkaramel, men til gengæld havde jeg en lækker chokoladeis i fryseren og et frisklavet glas pumpkin spice sirup i køleskabet.
Det var et “match made in cofee heaven”, for chokoladeisen og kaffen gav et lækkert mocha twist, der spillede helt fantastisk sammen siruppens varme toner.
Det eneste dårlige jeg faktisk kan sige om den her treat er at den smager så fantastisk, at den bliver indtaget med rekordfart. Hvilket betyder der er en stor risiko for at man hurtigt får lyst til endnu et glas
Pumpkin spice affogato
Ingredienser
- 3 – 4 spsk. pumpkin spice sirup
- 4 – 6 kugler chokoladeis
- 2 kopper stærk kaffe
Pynt
- flødeskum
- et drys pumpkin pie krydderi (lige dele stødt nellike, kanel, ingefær og muskatnød)
Sådan gør du
- Smør siruppen rundt på indersiden af to afkølede glas.
- Kom 2 – 3 kugler chokoladeis i hvert glas og hæld herefter kaffen over isen.
- Top til sidst med lidt flødeskum og et drys pumpkin pie krydderi
Skriv et svar