Bagt havregrød og spiselig maling – en viral TikTok trend med et Spektrum twist

Bagt havregrød

Er det bare mig, eller er det ikke ved at være ret lang tid siden jeg sidst kastede mig ud i en omgang #SpektrumCookalong?

Seriøst sidste gang var jo helt tilbage i maj, så det er vidst på høje tid at dykke ned i Leoniderne igen. Denne gang er vi nået til den 7. Spektrum-treat,  og det var altså ikke særlig længe vi behøvede at bladre før vi nåede til dagens treat.

Man møder den faktisk allerede i begyndelsen af kapitel 11, kun et par sider efter Emilies pølsemad. Det er nu blevet morgenen efter Emilie har pjækket, og vi er landet lige midt i det morgenkaos der hersker i Emilies hjem.

Spiselig maling

Emilies mor er i færd med at vaske hår på hendes to småbrødre, mens Emilies mor kæmper en brav kamp på badeværelset, så sættes Emilie imidlertid til at få familiens yngste medlem – lillesøster Emma på 9 mdr. – i tøjet.

Det viser sig dog at være en lettere udfordrende opgave, da Emma har haft sin egen lille morgenfest, og har forlystet sig med at transformere sig selv og sin højstol om til et totalt havregrøds kunstværk.


“Emma, min yngste søster på ni måneder, sidder i sin Ikea-højstol for enden afvores lange spisebord. Den hvide plastikbordplade er smurt så grundigt ind i havregrød, at det næsten ligner et kunstværk, og der er mindst lige så meget grød i håret, på underarmene og ud over hendes tykke kinder.”

(Leoniderne, Nanna Foss)

Havregrød med et twist

Hvis du tænker at det må betyde at den næste Spektrum-treat er havregrød, ja så tænker du helt rigtigt, for det er nemlig Emmas havregrøds kunstværk jeg vil prøve at lave en fortolkning af.

Men altså nu er det ikke fordi jeg har en idé om at kaste mig ud i noget avantgarde performance kunst, hvor mine møbler skal smøres ind i havregrød.

Nej i stedet har jeg tænkt at jeg vil fortolke kunstaspektet ved at lave en spiselig maling, som kan bruges til at  male oven på havregrøden.

Det betyder naturligvis også at jeg skal have lavet en portion havregrød, men her går jeg i vanlig stil heller ikke helt klassisk til værks.

For jeg har ærlig talt ikke lyst til at lave den der kedelige havregrød som vi alle kender, og som vi snart har spist tusindvis af gange.

Bagt havregrød

Sådan bliver man fan af havregrød

Jeg ved nemlig godt at havregrød ikke ligefrem er den mest sindsoprivende morgenmad man kan sætte til livs, men takket være TikTok har jeg fået øjnene op for en ny version, som ikke bare har en fastere overflade man rent faktisk kan male på, men som ovenikøbet smager lidt lige som kage.

Jeg taler naturligvis om den ultra trendy bagt havregrød fra TikTok, og når først du smager den, ja så forstår du hurtigt hvorfor den har taget internettet med storm.

Personligt ved jeg dog ikke om jeg vil gå så langt som at kalde den for en reel kage, måske mere en slags fætter til en rigtig kage 😉 Men godt det smager den i hvert fald, og jeg har allerede spist en del agt havregrød til morgenmad siden jeg lavede den første.

Bagt havregrød

For bagt havregrød er faktisk en ultra nem morgenmad at lave, da man faktisk bare skal komme alle ingredienserne i en blender, blende dem til en glat og ensartet dej og bage den.

Man kan faktisk også lave lidt ekstra grød-dej som kan opbevares i køleskabet, for så har man nem og sund morgenmad klaret til et par dage, da dejen bare skal hældes i en form og bages når du vil spise den.

Bager du din havregrød så skal den have ca. 15 minutter, men synes du dog stadig at det kan være lidt svært at finde 15 minutter ekstra om morgenen, så kan du faktisk også godt bage din grød i mikroovnen i ca. 2 minutter for en ultra speedy morgenmad.

Bagt havregrød

Spiselig maling

Jeg har set på nettet at der er forskellige måder at lave spiselig maling på, min udgave er baseret på yoghurt, for nu er jeg jo begyndt at lave min egen yoghurt i min nye instant pot.

Ren yoghurt havde jeg dog ikke lyst til at toppe min bagte havregrød med, derfor endte jeg med at røre den sammen med lidt kondenseret mælk og vanilje hvilket gav den en skøn smag der spillede virkelig godt sammen med min grød.

Farven fik jeg fra mit arsenal af frugtfarve, men vil man hellere gå lidt mere naturligt til værks, ja så kan man jo sagtens blende lidt frisk frugt i da det både giver en flot farve og ekstra smag.

Lige som grøden så kan den her maling faktisk også holde sig et par dage på køl, og det betyder jo at du (eller ungerne) har mulighed for at udleve din indre kunstner hver morgen.

Som du kan se, så har jeg hverken evner som P.S. Krøyer eller Van Gogh. Derfor holder jeg mig til de mere simple kunstneriske udfoldelser, hvis eneste formål er at give mig et smil på læben.

Går det dog helt galt på morgenmads kanvasset, ja så kan man naturligvis også bare lave en masse maling klatter, og så kalde sit værk for morgenmadens Jackson Pollock 😉 

Bagt havregrød

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser

 • 125 g havregryn
 • 2 bananer
 • 2 æg
 • 2 spsk. honning
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 knsp. salt
 • 1/2 tsk. kanel

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 175 grader.
 • Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem til en helt glat og ensartet dej.
 • Hæld dejen i 4 smurte ramekiner, men ikke mere end de bliver halvt fyldte.
 • Bag grøden i 15-20 minutter, eller indtil de er både gyldne og gennembagte.
 • Server den bagte grød med enten spiselig maling eller måske lidt yoghurt, frisk frugt eller chokolade.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering