Hjemmelavet leverpostej inspireret af Geminiderne

Hjemmelavet leverpostej

Den syttende treat man støder på i Geminiderne er varm leverpostej, den sidste af Pi’s mest hadede juleretter jeg kaster mig ud i at fortolke, inden jeg læser videre i bogen.

Jeg er egentligt selv ret glad for leverpostej, når den ellers serveres kold.

Men med varm leverpostej derimod har jeg det mere ligesom Pi.

Konsistensen er jeg bare ikke den største fan af, men tilbehør som sprød bacon og stegte svampe det kan jeg da altid arbejde med.

Chris derimod elsker varm leverpostej, så det her var en oplagt mulighed for at forkæle ham lidt med en hjemmelavet leverpostej.

Hjemmelavet leverpostej er jo heldigvis også en ret genial deleret på den konto for Chris fik den varme leverpostej direkte fra ovnen, mens jeg kunne nyde de kolde rester dagen efter.

Det er ikke særlig svært at lave sin egen leverpostej, og den fryser virkelig godt – så lav endelig rigeligt hvis du kaster dig ud i det her projekt.

Vil du have flere Spektrum opskrifter, kan du se alle mine opskrifter inspireret af bøgerne her

Hjemmelavet leverpostej

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Servings 1 kg

Ingredienser

  • 3 løg
  • 4 spsk. mel
  • 500 g spæk (hakket)
  • 3 æg
  • 4 tsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 500 g svinelever (hakket)
  • 600 ml mælk

Sådan gør du

  • Riv løgene, og ælt dem godt sammen med mel og spæk i en stor skål.
    Hjemmelavet leverpostej
  • Tilsæt herefter æg, salt og peber og rør det sammen med spækblandingen.
    Hjemmelavet leverpostej
  • Kom til sidst lever og mælk i skålen og pisk det hele godt sammen til en jævn blandingen.
    Hjemmelavet leverpostej
  • Hæld så leverblandingen i ildfaste forme, og bag dem i et vandbad i ovnen ved 180 grader, i ca. 50-60 minutter – eller til leverpostejen har sat sig og er gennembagt.
    Hjemmelavet leverpostej
  • Server den bagte leverpostejen lun med lidt sprødt bacon og stegte svampe, eller køl den af og nyd den kold.
    Hjemmelavet leverpostej

Noter

Vil du have nybagt leverpostej en anden dag, kan du med fordel fryse dine fyldte forme inden du bager dem.

“Hvad sker der lige for de ting, som danskerne spiser til jul? Jeg troede, at den engelske christmas pudding var det klammeste, man kunne opstøve på denne tid af året. Men det var, før jeg smagte gløgg, æbleskiver, kogt rødkål, brunede kartofler, frugtflæsk, varm leverpostej og… gys…risengrød”

(Geminiderne – kapitel 43 s. 331, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering