
Den sekstende treat fra Geminiderne er frugtflæsk, og det her er faktisk nok den første treat jeg har lavet, som jeg ikke selv kommer til at spise.
Min krop tåler simpelthen ikke alt det sukker – selv en vingummi kan give mig migræne, så frugtflæsk er helt sikkert et no-go for mig – men jeg tænker jeg har et par søde naboer der helt sikkert vil blive glade for at få en lille sød overraskelse til weekenden.
For jeg ved da at mange er ret glade for denne lille godte, og de ser da også næsten ud som små juveler når de ligger der i slikskålen.
Juveler er dog lidt uden for midt budget, mens hjemmelavet frugtflæsk er mere overkommeligt i husholdnings budgettet.
Så jeg tror faktisk at jeg vil lave mig lidt ekstra frugtflæsk, for hvem ville ikke sætte pris på sådan en lille gave.
Men husk lige at undlade at vende dem i sukkerblandingen, til lige inden de skal spises – ellers har de en tendens til at smelte.
Vil du have flere Spektrum opskrifter, kan du se alle mine opskrifter fra bøgerne her
Frugtflæsk
Ingredienser
- 10 blade husblas
- 200 g sukker
- 1 ½ dl vand
- 200 g hindbær
- 1,5 tsk. citronsyre
- Pynt
- Sukker iblandet lidt citronsyre (til at vende “flæsket” i)
Sådan gør du
- Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
- Hæld herefter sukker og vand i en lille kasserolle, varm det langsomt op og lad det simre i ca. 10 minutter – eller indtil det når en temperatur på 140 °C.
- Tilsæt derefter bærrene og rør indtil de brister i den varme sukkerblanding.
- Pres nu det overskydende vand af husblassen og smelt det i den varme blanding.
- Hæld så den varme væske gennem en sigte ned i et porcelænsfad, og stil fadet i køleskabet til dagen efter.
- Tag fadet ud af køleskabet dagen efter og skær det stivnede frugtflæsk i tern.
- Vend ternene i sukker og servér dem så med det samme.
“Hvad sker der lige for de ting, som danskerne spiser til jul? Jeg troede, at den engelske christmas pudding var det klammeste, man kunne opstøve på denne tid af året. Men det var, før jeg smagte gløgg, æbleskiver, kogt rødkål, brunede kartofler, frugtflæsk, varm leverpostej og… gys…risengrød”
(Geminiderne – kapitel 43 s. 331, Nanna Foss)
Skriv et svar