Fru Bævers syltetøjs roulade

Roulade

For noget tid siden spurgte jeg jer inde på Instagram, om I havde nogle ønsker til kommende treats.

En af dem der svarede var Julie M. Day som efterspurgte “something sweet”. Sådan en bøn kan jeg naturligvis ikke ignorerer, og derfor bliver dagens treat en roulade – naturligvis dedikeret til Julies søde tand.

Roulade

Så Julie, takket været dit gode ønske, skal vi I dag en tur til Narnia, og sætte tænderne i en af fru Bævers delikate desserter.


“Der var en kande med sødmælk til børnene, hr. Bæver drak kun øl, og midt på bordet stod der en stor klump mørkegult smør som alle kunne tage af til deres kartofler, lige så meget som de lystede, og alle børnene tænkte – og det gav jeg dem ret i – at der ikke er noget så dejligt som gode ferskvands fisk, hvis man spiser dem en halv time efter de er blevet fanget og et halvt minut efter de er taget af panden. Da de havde spist fiskene hentede fru Bæver helt uventet henne i ovnen, en stor og dejligt klistret dampende varm syltetøjsroulade .”

(Narnia – Løven, heksen og garderobeskabet, C. S. Lewis)

Roulade

Fru Bævers syltetøjs roulade

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 27 minutter
Antal 1 roulade

Ingredienser

  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 citron (fint revet skal)

Fyld

  • 2 – 3 dl hindbærsyltetøj

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det ned i æggemassen.
  • Tilsæt citronskal og pisk dejen sammen til den er ensartet og glat.
  • Smør dejen ud på bageplade med bagepapir i et jævnt lag og bag den i ovnen i 5 – 7 minutter.
  • Drys dernæst sukker på et andet stykke bagepapir, og læg rouladen oven på det sukkerede papir.
  • Fjern nu bagepapiret rouladen er bagt på, smør syltetøjet på og rul rouladen sammen mens den stadig er lun.
  • Server sammen rouladen efter et dejligt måltid med sammen med en stor kande mælk.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering