Vaniljekranse fra Julemandens værksted

Vaniljekranse


★Godt nytår Nerd Squad ★ 

Jeg håber at I alle er kommet godt ind i 2019, men mest af alt håber jeg at I stadig har mod på at få opskriften på endnu en julegodte (bare rolig det er den sidste jeg har til jer)

I sidste uge fik I jo opskriften på de giftige brunkager som tog livet af  den kære gamle Julemand i Kenneth Bøgh Andersens utraditionelle julebog “Julemandens Død”.


Vaniljekranse

 

Det er dog langt fra alle treats i bogen som er ligeså makabre, og da jeg opdagede et afsnit som benævnte min absolutte yndligs julesmåkage, så kunne jeg naturligvis ikke andet end at dele opskriften med jer.

For som det gamle mundheld siger, så varer julen jo lige til påske, og når en småkage smager så fortryllende som de her eminente vaniljekranse fra Julemandens værksted,  ja så kan man vidst ikke andet end have lyst til at forlænge den søde juletid lidt endnu.

 

“Overalt hørtes klaprende træsko og lystig fløjten, og sommetider et dybt ahh!, når duften fra køkkenet nåede næseborene og fik maverne til at rumle ved tanken om vaniljekranse, klejner og brændte mandler.”

(Julemandens død, Kenneth Bøgh Andersen)

 

Vaniljekranse


Loot: ca. 50 vaniljekranse

Quest level: Level 2


Vaniljekranse fra Julemandens værksted

Forb. tid 13 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 50 vaniljekranse

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 375 g smør
  • 1 æg
  • 265 g mandler (hakkede)

Sådan gør du

  • Gnid mel, sukker, vanilje, og smør godt sammen.
  • Tilsæt æg og hakkede mandler og ælt dejen sammen til den begynder at hænge sammen.
  • Film dejen og kom den på køl.
  • Form vaniljekransene og bag dem langsomt lysebrune ved 175 grader i ca. 5- 7 minutter.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering