Historiske retter,  Hovedretter,  Level 3,  Suppe,  TV

Flokes helbredende kyllingesuppe

 

★Hej Nerd Squad ★

Kan I huske scenen i tv-serien “Vikings” hvor Ragnar Lothbrok, dødeligt såret af Jarlens pile, hastes til Flokes hjem i skoven for at søge tilflugt og komme til hægterne igen?

Floke er nemlig udover at være en eminent bådbygger, også en mand der har et tæt forhold til de nordiske guder.

Om det dog er gudernes fortjeneste at Ragnar overlever de mange pileskud, eller om det er Flokes kyndighed inden for oldnordiske lægevidenskab vides ikke.

Men hvis jeg skal komme med et bud på det der i sidste ende får Ragnar på ret køl igen, så har den dampende varme kyllingesuppe som Floke og Helga så generøst deler med Ragnar bestemt have en finger med i spillet.

 

kyllingesuppe

 

Det er nemlig ikke helt uden grund, at jødiske husmødre har det med at kalde lige præcis kyllingesuppe for jødisk penicillin.

Eftersigende kan en skålfuld den enkle og dampende varme suppe helbrede alle dårligdomme, og jeg må sige at jeg efterhånde også er blevet tilhænger af denne overbevisning.

Især fordi jeg kunne mærke en begyndede snue sætte ind i starten af den ugen hvor jeg skulle lave madmuseet, men lige så snart jeg satte tænderne i en skål fuld kyllingesuppe så begyndte snuen at forsvinde i gen… Mr. Nerd derimod blev ikke udsat for suppens helende egenskaber, så hos ham brød en ond omgangs sommerforkølelse ud – så som I kan se, så må der altså være noget om denne suppes helende egenskaber 😉 

 

kyllingesuppe


Loot: 4 – 6 personer

Quest level:


Flokes helbredende kyllingesuppe

Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 5 personer

Ingredienser

 • 1 høne (delt i 4)
 • 200 g hvedekerner (udblødte)
 • 2 gulerødder (skåret i mundrette stykker)
 • 2 porre (skåret i skiver)
 • 2 persillerødder (skåret i mundrette stykker)
 • 1 pastinak (skåret i mundrette stykker)
 • ½ bdt. persille (groft hakket)
 • salt

Sådan gør du

 • Brun kyllingestykkerne i en stor gryde.
 • Dæk dernæst kyllingen med vandet, tilsæt de udblødte hvedekerner og lad gryden simre indtil kødet er næsten mørt – tilsæt evt. lidt mere vand hvis dette bliver nødvendigt, og husk at skumme den godt.
 • Når kødet er næsten mørt tilsættes grøntsagerne og suppen simre videre til det hele er mørt. (grøntsagerne skal nok koge med i ca. 15 minutters tid)
 • Tag nu kødet op af suppen og pluk det i mindre stykker.
 • Kom til sidst kødet tilbage i gryden sammen med persille, og smag til med lidt salt.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering