Kan I huske scenen i tv-serien “Vikings” hvor Ragnar Lothbrok, dødeligt såret af Jarlens pile, hastes til Flokes hjem i skoven for at søge tilflugt og komme til hægterne igen?
Floke er nemlig udover at være en eminent bådbygger, også en mand der har et tæt forhold til de nordiske guder.
Om det dog er gudernes fortjeneste at Ragnar overlever de mange pileskud, eller om det er Flokes kyndighed inden for oldnordiske lægevidenskab vides ikke.
Men hvis jeg skal komme med et bud på det der i sidste ende får Ragnar på ret køl igen, så har den dampende varme kyllingesuppe som Floke og Helga så generøst deler med Ragnar bestemt have en finger med i spillet.
Det er nemlig ikke helt uden grund, at jødiske husmødre har det med at kalde lige præcis kyllingesuppe for jødisk penicillin.
Eftersigende kan en skålfuld den enkle og dampende varme suppe helbrede alle dårligdomme, og jeg må sige at jeg efterhånde også er blevet tilhænger af denne overbevisning.
Især fordi jeg kunne mærke en begyndede snue sætte ind i starten af den ugen hvor jeg skulle lave mad på museet, men lige så snart jeg satte tænderne i en skål fuld kyllingesuppe så begyndte snuen at forsvinde i gen… Mr. Nerd derimod blev ikke udsat for suppens helende egenskaber, så hos ham brød en ond omgangs sommerforkølelse ud – så som I kan se, så må der altså være noget om denne suppes helende egenskaber 😉
Flokes helbredende kyllingesuppe
Ingredienser
- 1 høne (delt i 4)
- 200 g hvedekerner (udblødte)
- 2 gulerødder (skåret i mundrette stykker)
- 2 porre (skåret i skiver)
- 2 persillerødder (skåret i mundrette stykker)
- 1 pastinak (skåret i mundrette stykker)
- ½ bdt. persille (groft hakket)
- salt
Sådan gør du
- Brun kyllingestykkerne i en stor gryde.
- Dæk dernæst kyllingen med vandet, tilsæt de udblødte hvedekerner og lad gryden simre indtil kødet er næsten mørt – tilsæt evt. lidt mere vand hvis dette bliver nødvendigt, og husk at skumme den godt.
- Når kødet er næsten mørt tilsættes grøntsagerne og suppen simre videre til det hele er mørt. (grøntsagerne skal nok koge med i ca. 15 minutters tid)
- Tag nu kødet op af suppen og pluk det i mindre stykker.
- Kom til sidst kødet tilbage i gryden sammen med persille, og smag til med lidt salt.
Skriv et svar