Flokes helbredende kyllingesuppe

Kan I huske scenen i tv-serien “Vikings” hvor Ragnar Lothbrok, dødeligt såret af Jarlens pile, hastes til Flokes hjem i skoven for at søge tilflugt og komme til hægterne igen?

Floke er nemlig udover at være en eminent bådbygger, også en mand der har et tæt forhold til de nordiske guder.

Om det dog er gudernes fortjeneste at Ragnar overlever de mange pileskud, eller om det er Flokes kyndighed inden for oldnordiske lægevidenskab vides ikke.

Men hvis jeg skal komme med et bud på det der i sidste ende får Ragnar på ret køl igen, så har den dampende varme kyllingesuppe som Floke og Helga så generøst deler med Ragnar bestemt have en finger med i spillet.

kyllingesuppe

Det er nemlig ikke helt uden grund, at jødiske husmødre har det med at kalde lige præcis kyllingesuppe for jødisk penicillin.

Eftersigende kan en skålfuld den enkle og dampende varme suppe helbrede alle dårligdomme, og jeg må sige at jeg efterhånde også er blevet tilhænger af denne overbevisning.

Især fordi jeg kunne mærke en begyndede snue sætte ind i starten af den ugen hvor jeg skulle lave madmuseet, men lige så snart jeg satte tænderne i en skål fuld kyllingesuppe så begyndte snuen at forsvinde i gen… Mr. Nerd derimod blev ikke udsat for suppens helende egenskaber, så hos ham brød en ond omgangs sommerforkølelse ud – så som I kan se, så må der altså være noget om denne suppes helende egenskaber 😉 

kyllingesuppe

Flokes helbredende kyllingesuppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 høne (delt i 4)
  • 200 g hvedekerner (udblødte)
  • 2 gulerødder (skåret i mundrette stykker)
  • 2 porre (skåret i skiver)
  • 2 persillerødder (skåret i mundrette stykker)
  • 1 pastinak (skåret i mundrette stykker)
  • ½ bdt. persille (groft hakket)
  • salt

Sådan gør du

  • Brun kyllingestykkerne i en stor gryde.
  • Dæk dernæst kyllingen med vandet, tilsæt de udblødte hvedekerner og lad gryden simre indtil kødet er næsten mørt – tilsæt evt. lidt mere vand hvis dette bliver nødvendigt, og husk at skumme den godt.
  • Når kødet er næsten mørt tilsættes grøntsagerne og suppen simre videre til det hele er mørt. (grøntsagerne skal nok koge med i ca. 15 minutters tid)
  • Tag nu kødet op af suppen og pluk det i mindre stykker.
  • Kom til sidst kødet tilbage i gryden sammen med persille, og smag til med lidt salt.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering