Hotpot med kyllingekødboller fra Jujutsu Kaisen

hotpot

Vinteren er her, og det er tid til at lune sig med dybe skåle fuld af hyggelig simremad og fyldige supper – eller endnu bedre, en japansk hotpot!

Den her hotpot er inspireret af animeserien Jujutsu Kaisen, hvor man i episode 13 ser både de studerende fra Jujutsu High, og Yuji og Gojo spise en med kødboller i.

I afsnittet får man endda også opskriften på Yujis kyllingekødboller, og han lover de er ekstremt nemme at lave.

Det er det faktisk at lave hele retten, for kødbollerne skal bare røres sammen og dumpes i en gryde med dampende varm bouillon, sammen med de friske grøntsager du nu lige har liggende i din grøntsagskuffe.

Så hvis du leder efter en simpel, smagfuld og virkelig fleksibel ret, der kan lune dig her i vinteren, er Itadoris hotpot måske svaret.

Ellers er flokes kyllingesupper fra Vikings måske mere suppen for dig.

Hotpot med kyllingekødboller fra Jujutsu Kaisen

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 2 l kyllinge bouillon
  • 1 spsk. dashi pulver (kan erstattes af fishsauce)
  • 100 ml sake (kan erstattes af en syrlig vin)
  • 100 ml mirin (kan erstattes af en sød vin)
  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. hvid miso

Kødboller

  • 500 g hakket kylling
  • 4 forårsløg (fint snittet)
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. ingefær (fint revet)
  • 10 g salt
  • 1 tsk. peber

Andet

  • 1 porre (skåret i i skiver på skrå)
  • 1-2 store gulerødder (skåret i i skiver på skrå)
  • 2-3 kejserhatte (skåret i halve på langs)
  • 2 håndfulde spinat

Sådan gør du

Suppe

  • Kom kyllingebouillon, dashi, sake, mirin og soya i en gryde, og varm det op ved middel varme.
  • Når det begynder at simre rører du misoen ud i suppen.
  • Smag nu suppen til, og lad den stå og simre mens du forbereder kødbollerne.

Kødboller

  • Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem sammen til en ensartet og blød fars.
  • Brug så to skeer til at forme farsen til kødboller, og dump dem ned i suppen.
  • Kom nu låg på gryden og lad kødbollerne simre i 10-15 minutter.
  • Tilsæt herefter porre, gulerødder, svampe og spinat og lad dem simre med under låget i yderligere 5-10 minutter.
  • Bær nu gryden ind ved bordet og stil den på midten så alle kan nå.
  • Du spiser en hotpot lidt lige som en fondue, hvor alle ved bordet fisker efter indholdet i gryden.
  • Sørg derfor at alle har sin en lille skål man kan komme kødboller, grøntsager og suppe undervejs.
  • Server gerne din hotpot sammen med en skål dampende varme ris, og evt. lidt ponzu sauce man kan dyppe kødbollerne i.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering