• Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
8. december 2019

Tinkas kyrusier – nissernes julesmåkager

Gå til opskrift Udskriv

Kyrusier

I nissernes rige er det ikke rigtig jul før duften af nybagte kyrusier breder sig, og har man først fået lov til at smage de traditionelle grønne nissekager, er det ikke svært at forstå hvorfor.

Kyrusierne er nemlig, i modsætning til så mange andre julegodter, både lette og friske i smagen.

Derfor er det også ret nemt at ende ligesom Tinka, og spise så mange kyrusier at man ender med mavekneb 😉 

Kyrusier

Selv har jeg altid haft det sådan, at det ikke er rigtig jul før de første vaniljekranse er bagt. Men nu har den klassiske vaniljekrans fået kamp til stregen, og jeg er ikke sikker på at jeg vil komme til at synes det er rigtig jul uden en portion kyrusier i fremtiden. 

Følger I med i TV2’s nye familiejulekalender “Tinka og Kongespillet“, så ved I at Nille i aften har inviteret menneskene forbi til middag og adventshygge med Astrids adventskrans 2.0.

Med Nilles evner som husnisse er der vidst igen tvivl om at der venter hendes gæster en masse lækkerier i aften, og hvem ved, måske hun endda servere nogle nybagte kyrusier for dem mens det andet lys i adventskransen tændes?

Kyrusier

Men hvad med jer Nerd Squad, skal I se med i Tinka og Kongespillet i aften?


Loot:  7 kyrusier

Quest level:


Kyrusier fra Tinkas Juleeventyr

Kyrusier - nissernes julesmåkager

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 20 min
Antal 7 stk.

Ingredienser
  

  • 225 g marcipan (groft revet)
  • 2 spsk. mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 citron (fint revet skal og saft fra halvdelen af citronen)
  • 3 tsk. kørnis (matcha)
  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 28 pinjekerner (ristede)
  • evt. lidt smult (svinefedt)

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smuldr revet marcipan sammen med mel, bagepulver citronskal og matcha.
  • Kom æggehviden i en skål, og pisk den hvid og blank mens sukkeret gradvist tilsættes.
  • Fold dernæst den piskede æggehvide i marcipanen sammen med citronsaft.
  • Marcipanen og æggehviden skal blandes godt, så det kan evt. være nødvendigt at give kyrusiedejen en tur med en håndmiksen så dejen bliver helt ensartet (men pas på med elpiskeren hvis der er nisser som Tinka i nærheden. De har en tendens til at piske dejen så kraftigt at den flyver om ørerne på dem, og ender med at giver dem en fin kyrusie ansigtsmaske).
  • Smør nu en bageplade med smult, eller kom et ark bagepapir på, og brug enten en isske eller to skeer til at placerer dejen i små runde kager på bagepladen.
  • Brug en våd finger til at glatte overfladen på hver kage, og placer fire ristede pinjekerner på toppen af hver kage - så de ligner fire hjørner i nissernes julestjerne.
  • Bag kyrusierne i ca. 10 minutter eller indtil de begynder af få en gylden overflade.
  • Lad kyrusierne køle helt af på bagepladen inden de kommes i en kagedåse hvor de snildt kan holde sig lækre hele julen …hvis de da ellers ikke ender i en nisses mave inden da.

Kyrusier

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Related

Tags

  • Bagværk
  • Citrus
  • Italiensk
  • Jul
  • Kage
  • Marcipan
  • Matcha
  • Søde sager
  • Vinter

Indlægsnavigation

Anmeldelse: Djævlepassagen 2 – og en opskrift på djævelsk gode brownies med cheesecake og hindbær swirl
Nissernes livret – en opskrift på den lækreste risengrød

2 comments

  • Jenny
    15. december 2019

    Mmm lyder rigtig gode, men jeg springer matcha over for mig smager det af GRÆS.

    Reply
    • Trine
      16. december 2019

      Ja matcha er lidt lige som koriander: enten kan man lide det, eller også hader man det. Det her opskrift er dog også virkelig lækker uden matcha, så smager den nok bare lidt mere hen ad af kransekage med et strejf af citron.

      Hvis du prøver det, så må du endelig sige til, for jeg kunne godt forestille mig at det også ville smage ret godt 🙂

      Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

  • Forside
  • Forside
  • Galleri
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser
  • Om
  • Om

Kategorier

Arkiver

På nerdytreats.dk anvendes cookies for at sikre at du får den bedst mulige oplevelse af siden. De bruges til at huske dine indstillinger, til at måle statistik og til personalisering af annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookie- og privatlivspolitikken. Læs mere

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR