Desserter,  Højtider,  Level 1,  Snacks,  TV

Tinkas kyrusier – nissernes julesmåkager

Kyrusier

 

★Hej Nerd Squad og glædelig 2. søndag i advent★

I nissernes rige er det ikke rigtig jul før duften af nybagte kyrusier breder sig, og har man først fået lov til at smage de traditionelle grønne nissekager, er det ikke svært at forstå hvorfor.

Kyrusierne er nemlig, i modsætning til så mange andre julegodter, både lette og friske i smagen.

Derfor er det også ret nemt at ende ligesom Tinka, og spise så mange kyrusier at man ender med mavekneb 😉 

 

Kyrusier

 

Selv har jeg altid haft det sådan, at det ikke er rigtig jul før de første vaniljekranse er bagt. Men nu har den klassiske vaniljekrans fået kamp til stregen, og jeg er ikke sikker på at jeg vil komme til at synes det er rigtig jul uden en portion kyrusier i fremtiden. 

Følger I med i TV2’s nye familiejulekalender “Tinka og Kongespillet“, så ved I at Nille i aften har inviteret menneskene forbi til middag og adventshygge med Astrids adventskrans 2.0.

Med Nilles evner som husnisse er der vidst igen tvivl om at der venter hendes gæster en masse lækkerier i aften, og hvem ved, måske hun endda servere nogle nybagte kyrusier for dem mens det andet lys i adventskransen tændes?

 

Kyrusier

 

Men hvad med jer Nerd Squad, skal I se med i Tinka og Kongespillet i aften?


Loot:  7 kyrusier

Quest level:


Kyrusier - nissernes julesmåkager

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 7 stk.

Ingredienser

  • 225 g marcipan (groft revet)
  • 2 spsk. mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 citron (fint revet skal og saft fra halvdelen af citronen)
  • 3 tsk. kørnis (matcha)
  • 1 æggehvide
  • 50 g sukker
  • 28 pinjekerner (ristede)
  • evt. lidt smult (svinefedt)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smuldr revet marcipan sammen med mel, bagepulver citronskal og matcha.
  • Kom æggehviden i en skål, og pisk den hvid og blank mens sukkeret gradvist tilsættes.
  • Fold dernæst den piskede æggehvide i marcipanen sammen med citronsaft.
  • Marcipanen og æggehviden skal blandes godt, så det kan evt. være nødvendigt at give kyrusiedejen en tur med en håndmiksen så dejen bliver helt ensartet (men pas på med elpiskeren hvis der er nisser som Tinka i nærheden. De har en tendens til at piske dejen så kraftigt at den flyver om ørerne på dem, og ender med at giver dem en fin kyrusie ansigtsmaske).
  • Smør nu en bageplade med smult, eller kom et ark bagepapir på, og brug enten en isske eller to skeer til at placerer dejen i små runde kager på bagepladen.
  • Brug en våd finger til at glatte overfladen på hver kage, og placer fire ristede pinjekerner på toppen af hver kage - så de ligner fire hjørner i nissernes julestjerne.
  • Bag kyrusierne i ca. 10 minutter eller indtil de begynder af få en gylden overflade.
  • Lad kyrusierne køle helt af på bagepladen inden de kommes i en kagedåse hvor de snildt kan holde sig lækre hele julen …hvis de da ellers ikke ender i en nisses mave inden da.

Kyrusier

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

2 Comments

    • Trine

      Ja matcha er lidt lige som koriander: enten kan man lide det, eller også hader man det. Det her opskrift er dog også virkelig lækker uden matcha, så smager den nok bare lidt mere hen ad af kransekage med et strejf af citron.

      Hvis du prøver det, så må du endelig sige til, for jeg kunne godt forestille mig at det også ville smage ret godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *