Først og fremmest håber jeg at I har haft en rigtig dejlig påske, og ikke har ligget underdrejet med den første omgang hardcore forårs forkølelse, som den omgang Mr. Nerd og jeg lige har været igennem.
Hjemme i nørdhulen er traditioner ikke det som Mr. Nerd og jeg går mest op i, ikke desto mindre har vi efter 7 år sammen dog formået at få stablet en én enkel påsketradition på benene. For i nørdhulen er det nu om dage bare ikke rigtig påske uden brunch-pyjamas-hygge i sofaen søndag morgen formiddag mens vi ser Dreamworks filmen “De eventyrlige vogtere”.
Normalt plejer de her fløjlsbløde røræg at være vores meal of choice under filmen, men i år tog jeg skridtet videre og besluttede mig for at vi istedet for røræg skulle have en lille hyldest treat indspireret af selveste påskeharen – den kickass boomerang svingende E. Aster Bunnymund fra filmen.
DEVILED EGGS – EN AUSTRALSK PÅSKE TREAT
Siden E. Aster Bunnymund er fra Australien tænkte jeg at årets påske treat skulle være en omgang labre små deviled eggs, en treat der er yderst populær på de australske påskeborde (ja de er faktisk populære i stort set hele den engelsksprogede verden) og som smager så fantastisk at der endda røg et par strykker ned, mens jeg stod og prøvede at knipse et par billeder til bloggen her…ups!
Desværre ses deviled eggs ikke så meget her i lille Danmark, og det er virkelig synd. De er nemlig utroligt nemme at lave, smager fortrinligt og så ser de festlige ud og vil pynte på alt lige fra bordet til påskefrokosten, julefrokosten, studentergildet eller bare som en ekstra lækker haps i madkassen.
I al sin enkelthed består deviled eggs af halverede hårdkogte æg, hvor blommerne fiskes op og røres cremede sammen med mayonnaise, karry, sennep og andre spicy ting og sager. Man bestemmer naturligvis selv hvor stærke man har lyst til at lave sine deviled eggs, men når alt kommer til alt, så er det faktisk lige præcis fordi de har et lille kick i sig at de her æg har fået det navn de har, og jeg er sikker på at E. Aster Bunnymund er mere en tilfreds med den opskirft I kan finde herunder.
E. Aster Bunnymunds deviled eggs
Ingredienser
- 6 æg
- 1 – 2 spsk. mayonnaise
- ½ tsk. sennep
- 2 tsk. karry
- salt og peber
Pynt
- karse
- bacon (sprødstegt)
Sådan gør du
- Kog æggene i 12 minutter.
- Når æggene er hårdkogte afkøles de i koldt vand og pilles med det samme.
- Skær nu hvert æg over fjern blommen med en lille ske.
- Mos blommer sammen med mayonnaise, sennep og karry indtil de er cremede og bløde.
- Smag nu blommerne til med salt og peber og kom dem i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Fyld de halverede æg med blommerne igen, og pynt med lidt karse og sprødstegt bacon.
Skriv et svar