Regnbuesaft fra Skyriel

 

Rigtig godt nytår Nerd Squad, jeg håber i allesamen kommer godt ind i 2018 med både øjne, fingre, tær og alt andet i god behold. Selv har Mr. Nerd og jeg aftalt at vi skal have en stille og rolig nytårsaften i nørdhulen i år, og egentligt bare spise noget lækkert mad og hyggede os med at se det årlige britiske quiz program “The Big Fat Quiz of the Year”.

Men selvom vi har en stille og rolig nytårsaften planlagt har der dog sneget sig et par last minute treats ind på menuen i år, og den ene får i opskriften på allerede idag. Jeg fik nemlig Lene Dybdahls bog “Skyriel” i julegave i år, og efter jeg læste bogens bagsidetekst vidste med det samme at det her var en bog jeg bare måtte læse og helst i en vis fart.

 

 

Bogen har simpelthen alt hvad der skal til for at tryllebinde min opmærksomhed fra første side, for den består af det vildeste mix af fantasy elementer jeg nogen sinde har set.

Der er magi, pirater, drager, dværge, søuhyrer, riddere og væbnere, kongeriger i kamp, prinsesser, eksotiske ørkenriger, kærlighed og action i lange baner.  

Den syrede blanding burde måske ikke kunne fungere, men Lene Dybdahl formår at væve elementerne samme på smukkestevis til et unikt og gennemført univers der er helt sit eget, og som udentvivl føles som et virkeligt sted.

Bogens sprog er både letlæseligt og flydende, og universet er så velbeskrevet at man som læser føler sig som en integreret del af Ovanerriget i takt med at man kommer helt tæt på Skyriels lange og begivenhedsrige rejse.

 

 

Derfor føles det også langt mere spændende og i særdeleshed også skræmmende når forfatteren beskrive uhyggeligt realistiske scener med tortur, optakt til voldtægt og blodige kampe med bloddryppende hug.

Nå men tilbage til dagens treat, jeg er nemlig flere gange i løbet af min rejse i Ovanerriget stødt på regnbuesaft, en drik der hvis I spørger mig er lige så populær i Ovanerriget som ingefærøl er for engelske troldmænd og hekse der frekventere Madam Rosmertas kro “De Tre Koste”.

 

“Hun kom forbi en bygning med skiltet “Bukkens Horn” og stak hovedet indenfor. Det var hendes første møde med Tullivan Tofinger som vinkede hende hen til sig. Han så interesseret på hendes tofarvede manke af uregerligt hår, hun sendte ham et prøvende smil. Tullivan smilede tilbage og bød hende et glas regnbuesaft og en historie. […] Den gnistrende interesse i den lille piges øjne opildnede Tullivan. Et livslangt venskab slog rod og begyndte at spire”

(Skyriel – Ovanienprofetierne 1, Lene Dybdahl) 

 

Første gang jeg stødte på den var i Mester Geg’s beværtning “Bukkens Horn”, hvor Tullivan Tofinger byder Skyriel et glas af denne farvestrålende drik.

 

 

 

 

Hvad den præcis består af i Ovanerriget har jeg ikke kunne læse mig frem til, men her hos Nerdy Treats består den er sød og let syrlig appelsinjuice, liflige bobler af mouserende vin (eller Sprite hvis den laves til små padawans) og to magiske og farvestrålende miksturer.

Så uanset om man har planer om et brag af en nytårsfest, eller bare en stille og rolig aften som Mr. Nerd og jeg, så hører der sig da naturligvis lidt festlige drikke til enhver nytårsaften, og hvis I spørger mig bliver det altså næppe mere festlig end et koldt og velskænket glas rengbuesaft – så skål og godt nytår!

 

 


Loot: 1 glas

Quest timer: 5 minutter


Regnbuesaft

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 150 ml appelsinsaft
  • 30 ml grenadine
  • 75 ml mousserende vind (eller Sprite hvis saften skal være alkohol fri)
  • 15 ml blå curacao

Sådan gør du

  • Hæld appelsinjuicen i et glas.
  • Tilsæt langsomt grenadinen ned langs glassets side så der dannes en fint rødt lag i bunden.
  • Bland den mouserende vin (sprite) med blå curacao og brug en ske til langsomt at hælde et blåt lag i glasset. Det er vigtigt at dette gøres langsomt så det blå lag ligger sig oven på appelsin juicen, hvis der hældes for kraftigt blandes væskerne sammen og man opnår ikke den fine regnbue effekt som sky

Level


 

Prøv også

Kommentarer

Ét svar til “Regnbuesaft fra Skyriel”

  1. Pepi Avatar

    I leave the comment in English. I used Google translate to read this 🙂 Guess who is going to try the cocktail 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering