Jeg elsker, elsker, eeelsker mexicansk mad, og jeg kunne snildt leve udelukkende af mexicanske delikatesser hele året rund. Desværre deler min kæreste ikke helt samme mexi-entusiasme som mig, så for at jeg ikke går alt for meget mexi-amok i køkkenet har jeg højt og helligt lovet min søde kæreste at jeg kun at lave mexicansks mad allerhøjest et par gange om måneden
Men når nu jeg kun kan lave mexicansk mad nogle få gange om måneden, ja så skal der altså også bare nogle retter på bordet der sparker seriøs mexicaner røv. Derfor vidste jeg lige præcis hvad der skulle på menuen da vi fik mexicansk i mandags, for ud over at være en super lækker ret som selv kæresten sad og spiste med største fornøjelse er det også en nerdy treat der har opnået en del berømmelse igennem Marvels flabede lejesoldat Deadpool.
Jeg taler naturligvis om chimichangas, den friterede mexicanske godbid der i en menneskealder har hængt ulasteligt sammen med Deadpool. Der er til gengæld lidt sjovt at Deadpool er blevet kædet sammen med chimichangas, for han er faktisk ret ligeglad med at spise dem, i klassisk Deadpool stil synes han nemlig bare at ordet er vildt sjovt at sige.
Som med mange andre mexicanske retter består en chimichanga af en tortilla og en eller anden form for fyld, det der gør at en chimichanga skiller sig ud og gør den unik er at den foldes lidt i stil med en forårsrulle og friteres til den er gylden og sprød.
Hvis den var blevet spist “rå” havde det været en burrito, og hvis den var blevet bagt havde det været en enchilada – oh yeah det er de små forskelle der er vigtige i det her køkken. Når det så er sagt så er jeg nødt til at indrømme at jeg synes at det var langt nemmere, først at brune hver enkel chimichanga på en pande i et godt lag olie og så bage dem færdige i en ovn Helt traditionelt er det naturligvis ikke, men det fungererede nu altså meget godt alligevel*
Når det til gengæld kommer til fyldet er det ikke rigtig nogle regler, og det kan varieres i det uendelige, opskriften herunder er lavet med mit favorit fyld men du kan jo ændre opskriften sådan så du får lige præcis den chimichanga du har lyst til, for husk at det kun er fantasien der sætter grænser for hvad du kan komme i din chimichanga.
Deadpools chimichangas
Ingredienser
- 1 løg (fint hakket)
- 3-4 fed hvidløg (fint hakket)
- 3 tsk. koriander (stødt)
- 3 tsk. spidskommen (stødt)
- 1 tsk. chipotle chiliflager
- ½ spsk. oregano
- 500 g hakket oksekød
- 2 dl. ris
- 100 g rygeost
- 1 stort glas tomatsauce
- salt
- 200 g revet ost
- 8-10 tortilla wraps
- Olie (til fritering)
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i en tykbundet bryde til de begynder at blive møre.
- Nu kommes krydderierne ned i løgbladningen og brænd dem let af inden kødet tilsættes.
- Brun kødet godt af i gryden og hæld dernæst risene ved.
- Lad blandingen svitse i små 2-3 minutter under omrøring.
- Nu tilsættes rygeosten sammen med tomatsauce, og så skal det hele ellers bare simre under låg indtil risene er møre – ca 5-20 min.
- Dernæst er det blevet tid til at smage fyldet til med lidt salt før chimichangerne skal samles og steges.
- Når du skal folde dine chimihangas fordeler du 3-4 spsk. af fyldet på hver tortilla wrap, top dernæst med 2-3 spsk. revet ost.
- Fold nu hver side ind over fyldet og rul tortillaen sammen som en stram cigar – fortsæt på samme måde med alle tortillaerne.
- Brun nu chimichangaerne i varm olie på en pande, og start for guds skyld med den side hvor åbningen er, så sikre man nemlig at tortillaen bliver ved med at være lukket.
- Chimichangaerne skal stege i ca. 2 min. på hver side eller til de er gyldne, bagefter skal de bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
Skriv et svar