★Hej Nerd Squad ★
Den 22. september var den internationale Hobbitdag, og ligesom sidste år havde jeg også denne gang planlagt et at fejre dagen med jer her på Nerdy Treats. Livet kom imidlertid i vejen (jeg lover jeg nok snart skal inkludere jer I hvad der har holdt mig beskæftiget), og jeg har haft derfor først fået tid til at dele dette års lækre Tolkien treats i dag.
Normalt ville Hobbitdagen naturligvis have stået på små 9 timers råhygge i sofaen akkompagneret af et udvalg af lækre Tolkinske treats. Det var der dog ikke rigtig tid eller overskud til i år, så vi droppede maratonnet og nøjes med lidt let weekendhygge med et par simple og lækre retter fra Hobbitten istedet.
“Det er sandelig en lystig sammenkomst! Jeg håber, at der er noget tilbage, som de sidste kan få at spise og drikke! Hvad er det? Te! Nej tak! Lidt rødvin, tror jeg.” “Også jeg” sagde Thorin. “Og hindbær syltetøj og æbletærte” sagde Bifur. “Og Postejer og ost” sagde Bofur. “Og flæskeæggekage og salat” sagde Bombur.
(Hobbitten, J.R.R. Tolkien)
Selvom der ikke var det vilde overskud, så fik jeg dog trods alt stablet to retter på benene: Bomburs flæskeæggekage og Bifurs æbletærte med hindbær. Det er to helt igennem fantastiske treats som bestemt kan trylles frem selv med et overskud der ligger ret tæt på nulpunktet.
I dag kan i se frem til at få fingrene i Bomburs opskrift på en klassisk skøn og luftig flæskeæggekage toppet med saftige tomater og et skarpt drys af purløg, og hvis I er rigtigt heldige har jeg næste gang opskriften på Bifurs fine små æbletærter med hindbær klar til jer…samtidig med at jeg muligvis endelig kan dele en ret så stor nyhed med jer allesammen.
—
Loot: 4 – 5 personer
Quest level:
Bomburs flæskeæggekage
Ingredienser
- 8 – 10 skiver letsaltet svinebryst
- 8 æg
- 500 ml mælk
- salt og peber
- 1 bdt. purløg (fint snittet)
- 2 tomater (skåret i både)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Steg flæsket ved jævn varme, til det er sprødt og stil det herefter til side til æggekagen skal anrettes.
- Pisk æggene godt sammen med mælken og krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen på panden til det overskydende fedt fra flæsket.
- Lad æggemassen sætte sig en smugle inden panden sættes i ovnen i 15 – 20 minutter, eller indtil æggekagen har sat sig fuldstændigt.
- Pynt til sidst den bagte æggekage med tomatbåde, finthakket purløg og flæsk nok til at selv en vil dværg begynde at skamme sig en smugle.
Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:
Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.
Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats
Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.
Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.
Skriv et svar