
Har du fundet dit tidskompas frem, og er du klar til at få mere stjernestøv i køkkenet, så vi kan bekæmpe horror vacui med alt lige fra sushi til lagkage?
Spektrum Cookalong er serien hvor jeg spiser mig vej gennem Nanna Foss’ fortryllende bogserie, og udvikler originale Spektrum opskrifter inspireret af al den mad og drikke man kan finde i bøgerne!
Sidst var det min fortolkning af en dåse makrel i tomat der stod på menuen, da jeg gjorde ophold i kapitel 29, og jeg bliver i dette kapitel lidt endnu, for den 12. Spektrum treat finder man nemlig også blandt Karls rodebunker i kapitel 29:
“Remmen på tasken hænger ned langs siden på mikroovnen. Jeg linder forsigtigt på den tomme æske ovenpå, der på et tidspunkt har indeholdt boller i karry”.
(Leoniderne, Nanna Foss)

Der kan vidst ikke være nogen tvivl om, at når Karl spiser boller i karry, så er det nok ikke ligefrem en hjemmelavet portion der står på bordet.
Derimod er der nok i højere grad tale en af de færdigretter man kan finde nede i frysedisken hos det lokale supermarked, og det er faktisk synd.
For det er uhyrer nemt at lave en velsmagende omgang boller i karry i sit eget køkken, og så er retten endda også utroligt fryseegnet. Så man kan sagtens lave en stor omgang boller i karry, fryse den ned i mindre portioner, og på den måde lave sine egen nemme færdigret til fryseren.

Boller i karry
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hakket svin
- 10 g salt
- ½ tsk. peber
- 1 løg (fint hakket)
- 1 æg
- 180 ml mælk
- 40 g rasp
- 1 l fond
Karrysauce
- 2 spsk. smør
- 1 løg (fint hakket)
- 2 gulerødder (skåret i små tern)
- 1 æble (skåret i små tern)
- 1 spsk. karry
- ½ tsk. spidskommen (stødt)
- ½ tsk. korianderfrø (stødt)
- 3 dl kogevand (fra kødbollerne)
- 3 dl kokosmælk
- 1 tsk. æblecidereddike
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Kødboller
- Rør det hakkede kød sammen med salt og peber indtil det begynder at blive sejt.
- Vend herefter løg og æg i, og rør mælken i lidt efter lidt.
- Kom til sidst raspen i, og rør farsen godt igennem.
- Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
- Hæld nu fonden i en stor gryde, og bring den i kog.
- Form i mellemtiden den afkølede fars til mindre boller.
- Skru dernæst så langt ned for varmen, at fonden holdes lige under kogepunktet.
- Læg forsigtigt 8-10 kødboller ned i den varme fond, og lad kødbollerne pocherer i ca. 15 minutter (eller til de begynder at flyde op til overfladen).
- Placer de færdige kødboller i en skål og dæk dem til med et viskestykke indtil de skal bruges igen.
Karrysauce
- Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerodstern og æbletern heri.
- Tilsæt karry, spidskommen og koriander og lad det stege med et halvt minuts tid.
- Hæld herefter kogevandet samt kokosmælken ved, og lad saucen simre indtil gulerødder er helt møre.
- Blend dernæst saucen med en stavblender og smag til med æblecidereddike, salt, peber.
- Kom til sidst kødboller ned i sovsen og lad dem stå par minutter til de er gennemvarme og klar til spisning.
- Server med ris.
Skriv et svar