Boller i karry inspireret af leoniderne

Boller i karry

Den tolvte treat man støder på i Leoniderne er Karls boller i karry, selvom der jo ret beset blot er tale om emballagen fra en af Karls tidligere hurtigretter.

Der kan vidst heller ikke være nogen tvivl om, at når Karl spiser boller i karry, så er det nok ikke ligefrem en hjemmelavet portion der står på bordet.

Men det er faktisk lidt synd, for det er uhyrer nemt at lave i sit eget køkken, og så er retten endda også utroligt fryseegnet.

Så man kan sagtens lave en stor omgang, fryse den ned i mindre portioner, og på den måde lave sine egen nemme færdigret til fryseren.

Har du lyst til at se nærmere på flere Spektrum treats, så kan du finde alle mine Spektrum opskrifter her.

Boller i karry

Boller i karry

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 Portioner

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket svin
  • 10 g salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 løg (fint hakket)
  • 1 æg
  • 180 ml mælk
  • 40 g rasp
  • 1 l fond

Karrysauce

  • 2 spsk. smør
  • 1 løg (fint hakket)
  • 2 gulerødder (skåret i små tern)
  • 1 æble (skåret i små tern)
  • 1 spsk. karry
  • ½ tsk. spidskommen (stødt)
  • ½ tsk. korianderfrø (stødt)
  • 3 dl kogevand (fra kødbollerne)
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør det hakkede kød sammen med salt og peber indtil det begynder at blive sejt.
  • Vend herefter løg og æg i, og rør mælken i lidt efter lidt.
  • Kom til sidst raspen i, og rør farsen godt igennem.
  • Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Hæld nu fonden i en stor gryde, og bring den i kog.
  • Form i mellemtiden den afkølede fars til mindre boller.
  • Skru dernæst så langt ned for varmen, at fonden holdes lige under kogepunktet.
  • Læg forsigtigt 8-10 kødboller ned i den varme fond, og lad kødbollerne pocherer i ca. 15 minutter (eller til de begynder at flyde op til overfladen).
  • Placer de færdige kødboller i en skål og dæk dem til med et viskestykke indtil de skal bruges igen.

Karrysauce

  • Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerodstern og æbletern heri.
  • Tilsæt karry, spidskommen og koriander og lad det stege med et halvt minuts tid.
  • Hæld herefter kogevandet samt kokosmælken ved, og lad saucen simre indtil gulerødder er helt møre.
  • Blend dernæst saucen med en stavblender og smag til med æblecidereddike, salt, peber.
  • Kom til sidst kødboller ned i sovsen og lad dem stå par minutter til de er gennemvarme og klar til spisning.
  • Server med ris.

“Remmen på tasken hænger ned langs siden på mikroovnen. Jeg linder forsigtigt på den tomme æske ovenpå, der på et tidspunkt har indeholdt boller i karry”

(Leoniderne – kapitel 29, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering