I har set den i TV serierne “The Flash” og “Arrow”, I har savlet over den i “Superman” tegneserierne, og takket være Sune ovre fra FoodGeek som efterspurgte opskriften her på Nerdy Treats, kan jeg nu med glæde dele sommerens absolutte burgerhit med alle jer nørder derude. I dag får i nemlig intet mindre end opskriften på den ikoniske Big Belly Burger fra DC universet.
Selv er jeg helt klart en udpræget Marvel pige, der med undtagelse af de kick-ass animations film, holder mig fra så langt væk fra DC universet som jeg overhovedet kan komme.
Så da Sune bad om opskriften på den ikoniske Big Belly Burger var jeg jo nødt til at researche sagen lidt nærmere, og udover at finde ud af at jeg er gået gilp af nogle helt i gennem fantastiske tegneserie ved at holde mig næsten udelukkende til Marvel, blev jeg også en helt del klogere på hvad Big Belly Burgeren var for en størrelse.
En fiktiv fast food franchise bliver født
Burgeren, eller burger kæden som den stammer fra, så første gang dagens lys i tegneserien “The Adventures of Superman vol 1” fra 1988, her startede den ud som en klar parodi på den amerikanske “Big Boy” franchise.
Men langsomt begyndte den fiktive fast food kæde kendt for deres fritter, milkshakes og store burgere, at poppe op igen og igen på tværs af DC universet i en sådan grad at den snart blev ophøjet til ikonstatus.
Siden hen er Big Belly Burger da også blevet vist i alt lige fra DC’s tegneserier, til deres spil og TV-serier, så det er altså ikke helt ubegrundet at denne ydmyg tegneserie sandwich har opnået sin ikonstatus blandt DC fans verden over…og selvom jeg endnu ikke helt vil klassificere mig som DC konvertit, så har den her burger i hvert fald været direkte medvirkende til, at jeg nu om dage helt frivilligt vælger at sætte mig til at læse en DC tegneserie på ligefod med en Marvel tegneserie 😉
Opskriftmæssigt var det her nok en af de mest udfordrende treats jeg har haft med at gøre, for der findes næsten ingen billeder af en egentlig Big Belly Burger nogen steder, og de få jeg har kunne finde var enten fra kædens logoer eller en burger som stadig var i sin emballage…suk.
Oh well en opskrift måtte jeg jo have stykket sammen så jeg kunne få en Big Belly Burger på bordet, derfor lavede jeg liste over de mest kendte amerikanske fast food kæder som Carl’s Jr, McD, Burger King, In ‘N’ Out, Big Boy osv. Bagefter granskede jeg hver enkelt kædes signatur burger for både positive og negative sider samt for fællestræk, og efter lidt detektiv arbejde havde jeg udarbejdet en rimelig fyldestgørende liste over elementer der naturligvis måtte indgå i min Big Belly Burger opskrift.
Herefter stod den på en del trial and error i køkkenet som inkluderede en eksploderet bolle dej, en unaturlig sød og klæg burger sauce og kulsorte løg, men ti lsidst faldt alle brikkerne på plads, min Big Belly Burger var komplet og endelig havde jeg en fantastiske opskrift som kunne en Big Belly Burger ala Nerdy Treats som kunne deles med alle jer nørder derude.
Loot: 2 personer
Level:
Big Belly burger
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 2 løg (skåret i både)
- salt og peber
- 500 g hakket oksekød
- 2 Big Belly Burger boller (opskriften findes herunder)
- 6 spsk. Big Belly Burger sauce (opskriften findes herunder)
- 4 skiver cheddar
- 6 skiver tomat
- 2 salatblade
Sådan gør du
- Smelt smørret i en pande og steg løgene ved svag varme i et par min.
- Krydr nu løgene med salt og peber og lad dem hygge sig på panden ved medium varme i forholdsvist fred og ro – dog tager de ikke skade af at blive forstyrret af en palet i ny og næ.
- Efter ca. 10 min kan løgene stilles til side når de blevet godt bløde og har fået en lækker gylden farve.
- Form nu det hakkede kød til to store bøffer på størrelse med bollerne og krydr dem godt med salt og peber på begge sider og steg dem ved middel varme til de er gennemstegte.
- Mens bøfferne steger, gøres resten af tilbehøret klar, og bollerne skæres igennem og ristes.
- Nu er vi ved at være klar til samlings arbejdet, så start med at smører bollernes top og bund med Big Belly Burger saucen.
- Dernæst kommes et salatblad på hver bund efterfulgt af tre skiver tomat som smøres med lidt mere af Big Belly Burger saucen, en bøf, to skiver cheddar og halvdelen af de stegte løg.
- Til sidst er der blot tilbage at komme overbollen på som låg, og så er burgeren ellers klar til servering
Loot: 10 stk
Level:
Big Belly burger boller
Ingredienser
- 25 g gær
- 175 ml mælk (lunkent)
- 3 æg
- 2 tsk. salt
- 1½ spsk. sukker
- 450 g mel
- 150 g smør
- 1 æg (til pensling)
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne mælk.
- Tilsæt æg, salt og sukker og rør det hele godt sammen.
- Ælt nu melet i til du har en sammenhængende dej.
- Herefter tilsættes smørret lidt ad gangen til dejen er fin og glat, og så stilles den hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Når dejen er hævet deles den i ca. 10 portioner som formes til stramme boller.
- Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve i yderligere 1 time til de er fordoblet i størrelse.
- Når bollerne har efterhævet pensles de med sammenpisket æg og bages ved 180 grader i ca. 20 – 25 min.
Level:
Big Belly burger sauce
Ingredienser
- 1 dl mayonnaise
- 2 spsk. ketchup
- 1 spsk. French’s sennep
- 2 syltede agurk (fint hakket)
- salt
- peber
- 1 tsk. citronsaft
Sådan gør du
- Opskriften på Big Belly Sauce er meget ligefrem.
- Det eneste den faktisk kræver er at man smager mayonnaise til med ketchup, sennep, salt, peber og citronsaft og til sidst vender lidt finthakket syltet agurk i.
Skriv et svar