Bifurs æbletærte med hindbær

Æbletærte

 

★Hej Nerd Squad ★

Dagens treat er en historisk en af slagsen, det er nemlig den absolut sidste treat til at komme ud af nørdhulens køkken. Som jeg fortalte sidst så har jeg de sidste par måneder haft ret travlt her bag skærmen, og hvis I følger med inde på Instagram, så ved I nu at det var fordi Mr. Nerd og jeg endelig har fået vores største ønske opfyldt.

 

Flytning

 

For små to uger siden flyttede vi nemlig ind i vores nye lille gule drømmehus, og vi har naturligvis allerede transformeret det til det lækreste hjem for to forelskede nørder.

Der går dog nok lige lidt inden jeg får lavet den første treat i mit nye køkken, men  indtil da kan I om ikke andet slappe lidt af og hygge jer lidt i efterårsferien med Bifurs æbletærte med hindbær –  den anden treat jeg lavede i anledningen af årets Hobbit dag.

 

“Det er sandelig en lystig sammenkomst! Jeg håber, at der er noget tilbage, som de sidste kan få at spise og drikke! Hvad er det? Te! Nej tak! Lidt rødvin, tror jeg.” “Også jeg” sagde Thorin. “Og hindbær syltetøj og æbletærte” sagde Bifur. “Og Postejer og ost” sagde Bofur. “Og flæskeæggekage og salat” sagde  Bombur.

(Hobbitten, J.R.R. Tolkien)

 

Æbletærte


Loot: 12 små tærter

Quest level:


Bifurs æbletærte med hindbær

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 12 små tærter

Ingredienser

Dej

  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt

Vaniljecreme

  • 250 ml sødmælk
  • 30 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 15 g maizena

Fyld

  • 2 æbler (skåret i små tern)
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g hindbærmarmelade

Sådan gør du

  • Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer.
  • Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Lad dejen hvile i min. 30 minutter.
  • Kog imens mælken til cremen op sammen med sukker og vanilje.
  • Mens mælken varmes op piskes blommerne sammen til en tyk jævning sammen med maizena.
  • Når mælken er varm hældes en smugle af den lune mælk ned til blommerne mens der piskes.
  • Pisk dernæst hele æggemassen tilbage i gryden sammen med resten af den lune mælk og varm det op mens der piskes, indtil cremen begynder at tykne.
  • Når cremen har opnået en passende konsistens hældes den ned i en lille skål og stilles på køl til den skal bruges.
  • Rul den afkølede dej ud til den er ca. ½ cm tyk og stik 12 cirkler ud med en udstikker eller et drikkeglas.;Kom hver cirkel ned i et hul i en muffinform.
  • Prik de nøgne tærtebunde med en gaffel og bag dem blindt ved 200 grader i 5-10 minutter eller indtil de begynder at blive gyldne i kanten.
  • Tag tærtebundende ud af ovnen og kom 1 spsk. vaniljecreme i hver tætte.
  • Vend herefter æbleternene i kanel og drys dem oven på vaniljecremen.
  • Kom til sidst et par klatter med marmelade på hver tærte og bag dem i yderligere 10-15 minutter, eller indtil æblerne er møre.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering