Bifurs æbletætte med hindbær

Æbletærte

 

★Hej Nerd Squad ★

Dagens treat er en historisk en af slagsen, det er nemlig den absolut sidste treat til at komme ud af nørdhulens køkken. Som jeg fortalte sidst så har jeg de sidste par måneder haft ret travlt her bag skærmen, og hvis I følger med inde på Instagram, så ved I nu at det var fordi Mr. Nerd og jeg endelig har fået vores største ønske opfyldt.

 

Flytning

 

For små to uger siden flyttede vi nemlig ind i vores nye lille gule drømmehus, og vi har naturligvis allerede transformeret det til det lækreste hjem for to forelskede nørder.

Der går dog nok lige lidt inden jeg får lavet den første treat i mit nye køkken, men  indtil da kan I om ikke andet slappe lidt af og hygge jer lidt i efterårsferien med Bifurs fine små æbletærter med hindbær –  den anden treat jeg lavede i anledningen af årets Hobbit dag.

 

“Det er sandelig en lystig sammenkomst! Jeg håber, at der er noget tilbage, som de sidste kan få at spise og drikke! Hvad er det? Te! Nej tak! Lidt rødvin, tror jeg.” “Også jeg” sagde Thorin. “Og hindbær syltetøj og æbletærte” sagde Bifur. “Og Postejer og ost” sagde Bofur. “Og flæskeæggekage og salat” sagde  Bombur.

(Hobbitten, J.R.R. Tolkien)

 

Æbletærte


Loot: 12 små tærter

Quest timer: 1 time


Bifurs æbletærte med hindbær

18. oktober 2018
: 20 min
: 35 min
: 1 hr

By:

Ingredients
  • Dej
  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • Vaniljecreme
  • 250 ml sødmælk
  • 30 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 æggeblommer
  • 15 g maizena
  • Fyld
  • 2 granny smith æbler, skåret i små tern
  • 1 tsk. kanel
  • 100 g hindbær marmelade
Directions
  • Step 1 Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer.
  • Step 2 Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Step 3 Lad dejen hvile i min. 30 minutter.
  • Step 4 Kog imens mælken til cremen op sammen med sukker og vanilje.
  • Step 5 Mens mælken varmes op piskes blommerne sammen til en tyk jævning sammen med maizena.
  • Step 6 Når mælken er varm hældes en smugle af den lune mælk ned til blommerne mens der piskes.
  • Step 7 Pisk dernæst hele æggemassen tilbage i gryden sammen med resten af den lune mælk og varm det op mens der piskes, indtil cremen begynder at tykne.
  • Step 8 Når cremen har opnået en passende konsistens hældes den ned i en lille skål og stilles på køl til den skal bruges.
  • Step 9 Rul den afkølede dej ud til den er ca. ½ cm tyk og stik 12 cirkler ud med en udstikker eller et drikkeglas.
  • Step 10 Kom hver cirkel ned i et hul i en muffinform.
  • Step 11 Prik de nøgne tærtebunde med en gaffel og bag dem blindt ved 200 grader i 5-10 minutter eller indtil de begynder at blive gyldne i kanten.
  • Step 12 Tag tærtebundende ud af ovnen og kom 1 spsk. vaniljecreme i hver tætte.
  • Step 13 Vend herefter æbleternene i kanel og drys dem oven på vaniljecremen.
  • Step 14 Kom til sidst et par klatter med marmelade på hver tærte og bag dem i yderligere 10-15 minutter, eller indtil æblerne er møre.


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *