Ajiaco inspireret af Encanto

Ajiaco

Når du når til hovedretten på en Encanto inspireret Disney Date står der ajiaco suppe på menuen.

Denne suppe er indbegrebet af traditionel colombiansk comfort food, og det er faktisk den selv samme ret der serveres ved Isabella og Marianos forlovelses fest.

Suppen er forholdsvis simpel at lave, og består i grove træk af kylling, kartofler og majs som smages til med blade fra guasca urten.

Det denne colombianske urt der giver ajiaco suppen sin særegne smag, så det bliver ikke helt den samme uden den.

I en snæver vending kan du man dog få en rimelig hæderlig erstatning, ved at bruge en blanding af mynte, oregano og persille i stedet.

Skal det være nemt, så serverer du blot suppen som den er evt. ledsaget af et lunt flute.

Men vil du gå familien Madrigal i bedene, og prøve den mere autentiske måde at spise suppen på, så prøv at toppe den med et par skiver kogt kylling, lidt kapers, nogle avocado både og en skefuld creme fraiche

Ajiaco

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 500 ml vand
  • 2 spsk. olie
  • 1 løg (skåret i tern)
  • 4 fed hvidløg (knust)
  • 3 forårsløg (fint snittet)
  • 2 spsk. guascas
  • 2 laurbær blade
  • 2 liter kyllingefond
  • 1 håndfuld koriander (groft hakket)
  • 200 g bagekartofler (skrællet og skåret i tern)
  • 300 g aspargeskartofler (skåret i mundrette stykker)
  • 100 g alm. spisekartoffel (skrællet og skåret i mundrette stykker)
  • 3 majskolber (halveret)
  • Salt og peber

Toppings:

  • Kapers
  • Avocado (skåret i både)
  • Cremefraiche
  • Koriander (groft hakket)

Sådan gør du

  • Kom kyllingen i en trykkoger sammen med vandet, og kog den under tryk i ca. 20-30 minutter. Du kan også koge den i en alm. gryde, så skal den dog nok koge i lidt længere tid – når kødet falder af benene er den færdig.
  • Varm olien op ved middel varme i en gryde, og svits løget heri til de begynder at blive møre.
  • Tilsæt hvidløg, forårsløg, guascas og laurbærblade og lad dem svitse med i ca. et minuts tid.
  • Hæld dernæst kyllingefonden ved sammen med kogevæsken, koriander og kartofler.
  • Bring gryden i kog lad den koge i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt dernæst majsstykkerne og lad dem koge med i yderligere 10-15 minutter eller indtil både majs og katofller er møre.
  • Træk kyllingen fra hindanen med to gafler og sæt evt. alle toppings klar.
  • Smag til sidst suppen til med salt og peber og server den i skåle toppet med lidt kogt kylling, kapers, nogle avocado både og en skefuld creme fraiche.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering