Buñuelos inspireret af Encanto

bunuelos

Desserten jeg har valgt at sætte på menuen til denne Encanto inspirerede Disney date hedder buñuelos, og det er faktisk en dessert som Disney selv har delt opskriften på.

Buñuelos er en slags lille let sødet friteret oste doughnut, og i Columbia er de så populære, at selvom det er en traditionel colombiansk julegodter, er der mange der ender med at spiser dem til morgenmad hele året rundt.

Du kan spise dine buñuelos på samme måde som du ville æbleskiver, for de er eminente med et lille drys flormelis og marmelade.

Vil du have den fulde colombianske oplevelse, så skal du dog servere dem sammen med en kop varm kakao eller friskbrygget kaffe – eller endnu bedre sammen med en afkølet og velrystet Madri-tini.

Buñuelos

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 100 g mozzarella
  • 50 g feta
  • 140 g tapiokamel
  • 65 g maizena
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. smør
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1 liter olie til fritering

Sådan gør du

  • Blend mozzarella og feta til en finddelt ostemasse.
  • Kom tapiokamel og maizena i en stor skål sammen med ost, sukker, salt, bagepulver, smør, æg og mælk.
  • Ælt det hele sammen til en ensartet og blød dej, der har en konsistens der minder om modellervoks.
  • Form dejen til kugler der er ca. på størrelse med en valnød.
  • Opvarm olie til det er max. 175 grader varmt.
  • Kog et par buñuelos ad gangen i olien i 2- 5 minutter – eller indtil de begynder at blive gyldne.
  • Fjern de færdigkogte buñuelos fra olie og lad dem dryppe af på et fedtsugende papir.
  • Lad buñuelosne køle af i ca. 10 minutter og server dem gerne sammen med en kop kaffe (eller Madri-tini) og et lille drys flormelis.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering