Desserter,  Level 3,  TV

Twin Peaks kirsebærtærte

kirsebærtærte

 

★Hej Nerd Squad ★

Dagens treat er en, som blandt andet Sally og mange andre, har efterspurgt, og siden butikkerne lige nu bugner af de lækreste, små røde og søde kirsebær, kan jeg endelig besvarer jeres bønner.

I dag hiver jeg nemlig jeres smagsløg med tilbage til en af 90’ernes største cult tv-serier, David Lynch’s “Twin Peaks”. I serien kan man i den lille mystiske Nord Amerikanske by Twin Peaks, på den lokale diners menukort finde den nu ikoniske kirsebærtærte.

I serien er især F.B.I agenten Dale Cooper (spillet af Kyle MacLachlan) vild med denne kirsebærtærte, og han bestiller gerne i hvert fald et stykke sammen sin kaffe når han besøger byens Double R Diner.

 

kirsebærtærte

 

Nu hvor jeg selv har smagt kirsebærtærten kan jeg godt forstå hvorfor Agent Cooper ender med at blive næsten helt besat af denne tærte, og jeg er derfor nok nødt til at komme med en lille advarsel.

For når først man har smagt denne tærte, så går der ikke længe inden man er nødt til at gå i køkkenet for at lave en til.

Den sprøde og nøddeagtige tærtedej danner en perfekt bagt ramme om det bløde og smagfulde rubinrøde kirsebær fyld, og med lidt syrligt cremefraiche eller en god klat vanilje is “on the side” finder man næsten ikke nogen bedre sommer dessert, men det er dog klart bedst de få uger om året, hvor man kan få fingrene i nogle friske solkyssede kirsebær.

Så Sally (og alle jer andre), takket været jeres anmodning om en opskrift på denne ikoniske kirsebærtærte, kunne vi altså i dag sende vores smagsløg en tur til Twin Peaks – og det er bestemt ikke sidste gang jeg lader mine smagsløg komme her forbi 😉 

 

kirsebærtærte

 

Har I lyst til at lave en anden lækker tærte, så prøv også den lækre stikkelsbær tærte fra Snehvide


Loot: 4 – 6 personer

Quest level:


Twin Peaks kirsebærtærte

Forb. tid1 t
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t 35 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dej

  • 400 g mel
  • 100 g flormelis
  • 100 g mandelmel
  • 200 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg

Fyld

  • 1 kg kirsebær (udstenede)
  • 100 g lys muscovado sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 citron (saft og skal)

Sådan gør du

  • Blend hvedemel, flormelis, mandelmel, smør og salt i en foodprocessor indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer i konsistens.
  • Tilsæt nu æggene og ælt hurtigt dejen sammen til den lige præcis begynder at samle sig.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter.
  • Vend imens kirsebærrene sammen med sukker, majsstivelse, citronsaft og fintevet citronskal.
  • Kog herefter bærfyldet op til det begynder at tykne og stil det herefter til side.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Del den afkølede tærtedej i to, rul den ene ud til den er ca. ½ cm tyk, kom den i en smurt tærteform og fordel bærfyldet ovenpå tærtedejen.
  • Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og skær den i 1 cm tykke strimler.
  • Flet strimlerne sammen til et låg og læg forsigtigt låget oven på tærten.
  • Pensel evt. tærtens låg med sammenpisket æg og bag den i 30 – 40 minutter, eller indtil den er gylden, sprød og gennembagt.
  • Server evt. tærten med lidt cremefraiche, vaniljeis og/ eller en “damn fine” kop kaffe.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

One Comment

  • Jenny

    I en af de første Laura Ingalls bøger, spiser de flæskepandekager. Jeg vil gerne se din version af dem. Min mor lavede madpandekager viklet om en skive bacon i 80’erne baseret på dem, og de var et stort hit blandt os børn, men om de har noget som helst med oprindelsen at gøre ved jeg ikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *