Dagens treat er en, som blandt andet Sally og mange andre, har efterspurgt, og siden butikkerne lige nu bugner af de lækreste, små røde og søde kirsebær, kan jeg endelig besvarer jeres bønner.
I dag hiver jeg nemlig jeres smagsløg med tilbage til en af 90’ernes største cult tv-serier, David Lynch’s “Twin Peaks”. I serien kan man i den lille mystiske Nord Amerikanske by Twin Peaks, på den lokale diners menukort finde den nu ikoniske kirsebærtærte.
I serien er især F.B.I agenten Dale Cooper (spillet af Kyle MacLachlan) vild med denne kirsebærtærte, og han bestiller gerne i hvert fald et stykke sammen sin kaffe når han besøger byens Double R Diner.
Nu hvor jeg selv har smagt kirsebærtærten kan jeg godt forstå hvorfor Agent Cooper ender med at blive næsten helt besat af denne tærte, og jeg er derfor nok nødt til at komme med en lille advarsel.
For når først man har smagt denne tærte, så går der ikke længe inden man er nødt til at gå i køkkenet for at lave en til.
Den sprøde og nøddeagtige tærtedej danner en perfekt bagt ramme om det bløde og smagfulde rubinrøde kirsebær fyld, og med lidt syrligt cremefraiche eller en god klat vanilje is “on the side” finder man næsten ikke nogen bedre sommer dessert, men det er dog klart bedst de få uger om året, hvor man kan få fingrene i nogle friske solkyssede kirsebær.
Så Sally (og alle jer andre), takket været jeres anmodning om en opskrift på denne ikoniske kirsebærtærte, kunne vi altså i dag sende vores smagsløg en tur til Twin Peaks – og det er bestemt ikke sidste gang jeg lader mine smagsløg komme her forbi 😉
Twin Peaks kirsebærtærte
Ingredienser
Dej
- 400 g mel
- 100 g flormelis
- 100 g mandelmel
- 200 g smør (koldt)
- 1 knsp. salt
- 2 æg
Fyld
- 1 kg kirsebær (udstenede)
- 100 g lys muscovado sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 citron (saft og skal)
Sådan gør du
- Blend hvedemel, flormelis, mandelmel, smør og salt i en foodprocessor indtil det begynder at minde lidt om brødkrummer i konsistens.
- Tilsæt nu æggene og ælt hurtigt dejen sammen til den lige præcis begynder at samle sig.
- Lad dejen hvile i 30 minutter.
- Vend imens kirsebærrene sammen med sukker, majsstivelse, citronsaft og fintevet citronskal.
- Kog herefter bærfyldet op til det begynder at tykne og stil det herefter til side.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Del den afkølede tærtedej i to, rul den ene ud til den er ca. ½ cm tyk, kom den i en smurt tærteform og fordel bærfyldet ovenpå tærtedejen.
- Rul resten af dejen ud til samme tykkelse og skær den i 1 cm tykke strimler.
- Flet strimlerne sammen til et låg og læg forsigtigt låget oven på tærten.
- Pensel evt. tærtens låg med sammenpisket æg og bag den i 30 – 40 minutter, eller indtil den er gylden, sprød og gennembagt.
- Server evt. tærten med lidt cremefraiche, vaniljeis og/ eller en “damn fine” kop kaffe.
Skriv et svar