Den 14. november havde jeg fødselsdag nåede jeg livets level 26, derfor havde jeg sat mig for at bage en helt særlig kage i dagens anledning.
Det eneste problem var, at jeg ærlig talt ikke kunne bestemme mig for hvilken kage jeg skulle bage, heldigvis kom en af jer fra den kære Nerd Squad mig til undsætning.
Og takket være Sunes fantastiske forslag, på den ikoniske kage fra det anmelderroste spil Portal, kunne jeg sætte tænderne i en helt særlig fødselsdagskage, der bestemt var en nørd af guds nåde værdig.
Man kan med garanti finde utallige variationer af denne kage nettet over, men jeg havde sat snuden op efter at min Portal kage skulle være den mest velsmagende og nøjagtige gengivelse af kagen fra spillet… og vigtigst af alt så skulle den IKKE være en løgn!
I spillet skal man navigerer rundt på Aperture Sciences forskningsinstitut, imens man bliver overvåget og “guidet igennem” af en AI ved navn GLaDOS. Hun lover at at du ved testens afslutning vil modtage den famøse kage som måske, eller måske ikke vil vise sig at være en stor fed løgn.
I spillet kan man faktisk finde et easter egg med en opskrift på kagen skrevet med det binære talsystem, opskriften er dog kun på en simpel chokoladekage og helt uden instrukser (selvom den dog kommer med et par ahem…delikate forslag til garniture såsom fiskeformet jord, alph resin og 12 medium geosyntetiske membraner)
Ifølge spiludviklerne blev kagen i spillet inspireret af den populære schwarzwälder kirschtorte, fra bageriet “The Regent Bakery & Café” i Redmond, Washington, nær Valve’s hovedkvarter. Derfor valgte jeg naturligvis, at min autentiske Portal kage skulle være en traditionel schwarzwälder kirschtorte, bestående af chokolade, flødeskum, kirsebær og kirsebærlikør i 3 mundvands inducerende lag, som gav kagen det helt rigtige Portal spil-look.
Det er udentvivl et tungt bæst af en kage, men den smagte helt igennem fortryllende godt – ja det er faktisk ligefør at jeg vil gå så langt som at sige, at det uden tvivl er værd at blive beskudt af søde små bevæbnede automatiserede vagtposter, blot for at sikre sig en enkelt mundfuld kage.
Skulle den lille lækkersult imidlertid melde sig, så frygt ej. I behøver nemlig ikke længere at kæmpe jer igennem GLaDOS udspekulerede gåder for at nå frem til en kage der er/ eller ikke er en løgn. For her får I kvit og frit en lille fødseldags kage gave fra mig til jer i form af et styks opskrift på denne (i gamer verdenen) sagnomspunden kage.
Portal kage
Ingredienser
Svampede chokoladebunde
- 250 g smør
- 10 æg
- 750 g sukker
- 625 ml kærnemælk
- 625 g mel
- 10 spsk. kakaopulver
- 4 tsk. bagepulver
- 3 tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. vaniljesukker
Vanilje creme
- 4 blade husblas
- 500 ml fløde
- 4 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. flormelis
Chokoladeglasur
- 150 ml fløde
- 300 g mørk chokolade (groft hakket)
Andet
- 6 spsk. kirsebærlikør
- 100 g god kirsebærsauce
- 200 g mørk chokolade (fint hakket)
- 1 dl fløde (pisket til skum)
- 8 røde cocktailbær
- 1 fødselsdags lys
Sådan gør du
- Smelt smørret og stil det stil side.
- Pisk æg og sukker til det er lyst, luftigt og alle sukkerkornene er opløst.
- Hæld det smeltede smør og kærnemælk ned i æggemassen og pisk det godt sammen.
- Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser ned i de våde og bland det hele godt sammen.
- Fordel dejen i 3 velsmurte springforme og bag kagebundene ved 180 C i ca. 35 minutter.
- Lad bundende køle helt af på en rist inden kagen samles ;;Lav vaniljecremen ved at udbløde husblassen i koldt vand inden den smeltes i ½ dl af fløde.
- Pisk imens resten af fløde til skum sammen med sukkeret og vaniljen.
- Vend husblassen i flødecremen og stil den koldt så husblassen kan sætte sig indtil kagen samles.
- Bring fløden til chokoladeglasure i kog, hak chokoladen groft og rør den helt ud i fløden.
- Afkøl chokoladeglasuren til den er er smørbar og stil til side.
- Når kagen samles lægges den første kagebund på et kagefad og pensles med halvdelen af kirsebær likøren inden den halvdelen af vaniljeflødecremen smøres ud over bunden i et jævnt lag.
- Fordel herefter halvdelen af kirsebærsaucen oven på vaniljeflødecremen.
- Løg den anden kagebund oven på som det midterste lag, også denne skal pensles med kirsebær likør inden den anden halvdel af vaniljeflødecremen smøres på i et jævnt lag efterfulgt af den anden halvdel af kirsebærsaucen.
- Læg den sidste kagebund på som låg og stil kagen på køl i en times tid så lagene lige kan samle sig lidt inden kagen pyntes.
- Smør den kolde kages sider og top op med chokoladeglasuren, når hele kagen er dækket drysses siderne og toppen den med den hakkede chokolade inden der placeres et enkelt lys i midten af kagen omkranset af 8 fløderosetter toppet med cocktailbær.
Skriv et svar