Tranebærsauce

Tranebærsauce

At tranebærsauce er en essentiel del af en kalkunmiddag, er en af de få ting, amerikanere og briter kan blive enige om.

Så selvfølgelig havde vi også en tranebærsauce på vores britisk-inspirerede julebord.

Og jeg må ærligt talt give dem ret, for saucen giver en dejlig friskhed og syre, der var helt perfekt til at skære igennem de lidt tungere elementer på sådan en juletallerken.

Jeg holdt min version helt simpel: Friske tranebær, sukker og et lille skvæt appelsinsaft.

Men bedst af alt? Den tog kun 15 minutter at lave – og bliver faktisk endnu bedre, hvis du laver den dagen før, så smagene rigtig kan sætte sig.

Har du smagt tranebærsauce før? Ellers bør du helt sikkert kaste dig ud i opskriften her.

Tranebærsauce

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 250 g friske tranebær
  • 100 g sukker
  • 1 dl appelsin juice

Sådan gør du

  • Skyl tranebærrene og kom dem i en gryde sammen sukker og appelsinsaft.
  • Bring så gryden i kog, og lad tranebærrene simre i 10-15 minutter, eller indtil til tranebærrene begynder at briste og koge sammen.
  • Tag gryden af varmen, og hæld kompotten i en skål.
  • Afkøl tranebærsaucen en smule og server.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering