Vanilje Granola inspireret af Geminiderne

Granola

Den attende treat man støder på i Geminiderne er teknisk set den mysli Pi’s mor hælder op i en skål i kapitel 43.

Og okay, i bogen er det teknisk set tonerne af Silent Night i radioen, og minderne om Will der får Pi til at få lidt fugtige øjne.

Men hvis jeg er helt ærlig, så ville synet af en skål tør mysli om morgenen nok egentligt være det eneste jeg havde brug for, for at blive lige så trist til mode som Pi.

For jeg har bare aldrig helt forenet mig med den her lidt tørre og triste form for yoghurt drys.

Granola derimod kan få mig godt fra start, på selv den mest nederen regnvåde mandag morgen.

Granola er mysliens sprødere og mere lækre kusine, og noget jeg plejer at købe i stride strømme.

Men det bliver vist ikke nødvendigt længere, for nu har jeg fundet ud af hvor nemt det er at lave selv, og hvor meget bedre det smager når man selv kan styre både ristning, sødme og mængden af nødder og tørret frugt.

Så her i huset står der nu altid et glas hjemmelavet granola klar i køkkenet, klar til at give enhver morgen lidt knas, kærlighed og bare en lille smule Spektrum flair.

Vil du have flere Spektrum opskrifter, kan du se alle mine opskrifter inspireret af bøgerne her

Granola

Vanilje granola

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Servings 2 liter

Ingredienser

  • 6,5 dl havregryn
  • 1,5 dl hakkede nødder
  • 2 dl kokosflager
  • 2 dl frø/ kerner (jeg brugte solsikkefrø og græskarkerner)
  • 2 tsk. vanilje
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 knsp. salt
  • 4 spsk oliven olie
  • 0.5 dl honning
  • 0.5 spsk. farin
  • 1-2 håndfulde tørret frugt (jeg brugte en blanding af tranebær, rosiner og abrikoser)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Vend havregryn, nødder, kokosflager, før, vanilje, kanel, salt, olie, honning og farin godt sammen i en stor skål.
    Granola
  • Fordel herefter massen i et jævnt lag, på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Granola
  • Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil granolaen er gylden og sprød.
    Granola
  • Tag granolaen ud af ovnen, og lad den køle helt af på pladen.
  • Vend til sidst den tørrede frugt i, og hæld granolaen i en lufttæt beholder.
    Granola

Noter

Granolaen kan holde sig sprød i flere uger, hvis du da ikke når at få den spist først.

“Jeg snøfter ind og tørrer hurtigt tåren af kinden. Mor står med ryggen til mig, i gang med at hælde mysli op i en skål.”

(Geminiderne – kapitel 43 s. 333, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering