The God of Mischief – en Loki cocktail

Loki

Vil du hører en fan teori?

Efter Loki stjal Tesseracten i Avengers: Endgame, så slog han et smut forbi mit køkken for at stå model til en guddommelig ny cocktail inspireret af hans luksuriøse Asgardianske rober – om teorien holder stik, ja det må man jo se i det sprit nye afsnit af serien Loki som fik premierer på Disney+ i går.

Fejre premieren med en vaskeægte Loki cocktail

Ja du læste helt rigtigt, stik mod traditionen bliver Marvels nye serie altså nu sendt om onsdagen. Så for alle Marvel fans kan man vidst roligt sige, at onsdag er den nye fredag. Derfor er det selvfølgelig nu helt legitimt at sippe cocktails på en helt almindelig onsdag aften, særligt hvis der er tale om et glas af den her fine, gyldne og grønne The God of Mischief Loki cocktail inspireret af seriens hovedperson.

Jeg vil naturligvis ikke røbe alt for meget af serien, men jeg kan dog sige, at hvis du er fan af Tom Hiddelstons charmerende, intelligente, magthungrende og ikke mindst spydige og irriterende elskelige karakter, ja så vil du med garanti falde for denne serie, hvor den Loki vi mødte i Avengers fra 2012 på en måde får sig et reboot i en ny tidslinje.

Owen Wilsons bedste præstation til dato

Det er dog ikke blot Hiddelstons Loki karakter der brillerer i serien, det gør Owen Wilson’s karakter Moebius så sandelig også.

Det er faktisk lidt underligt, for mig at skrive det her, for hvis jeg skal være helt ærlig, så havde Wilson bestemt ikke været mit første valg til en rolle i en mere seriøs MCU-serie.

Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at jeg i lang tid nærmest har frygtet at se serien, alene fordi jeg regnede med at Wilson’s “Owen Wilson-hed” ville skinne for meget igennem.

Mine forudindtagelser om Mr. Wilson’s evner som skuespiller blev dog gjort til skamme, og fra det allerførste nanosekund han tonede frem på skærmen blev det klart, at der er flere mil til de klumpedumpe komedier man kender ham fra i 00’erne og 10’erne.

Loki Cocktail

Moebius er til dato den bedste skuespils præstation jeg nogen sinde har set Wilson leverer! Hans tørre sarkasme, og det faktum at han har et skønt samspil med Hiddelston og ikke på nogen måde lader sig anfægte af Lokis verbale ballade. Det gør hvert øjeblik han er på skærmen til en sand fornøjelse – jeg glæder mig i hvert fald til at se MEGET  mere af Moebius i de kommende afsnit.

Med både WandaVision og The Falcon and the Winter Soldier har man kunne se små tråde der trækker MCU videre mod den næste fase, men efter bare ét enkelt afsnit er det klart at den Marvel serien er der komme til at få størst indflydelse på universet fremadrettet bliver Loki.

En serien for inkarnerede fans og dem der bare vil dyppe tæerne i superheltesumpen 

I serien bliver der på drillende vis leget med tiden, og det skorter ikke på referencer til forskellige tidligere begivenheder i MCU. For fans betyder det, at der kommer til at være en masse sjove easter eggs i serien.

Men vigtigere endnu så bliver der med referencerne taget så godt hånd om nye seere, at de på ingen tid får et overskueligt indblik i de hændelser der er gået forud for serien.

Derfor er Loki altså en serie der kan nydes på lige fod af både gamle Marvel fans, og nye nysgerrige seere som bare lige vil dyppe tæerne i superheltesumpen.

Kort sagt er serien altså en genial indgang til et univers som, let’s face it, godt kan være lidt intimiderende at gå i gang med hvis ikke man har set de forudgående 20+ film i MCU.

Loki

The God of Mischief cocktail

Samlet tid 5 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

 • 1 håndfuld isterninger
 • 3 cl Maliburum
 • 3 cl Pisang Ambon
 • 1,5 – 2 dl tropisk juice
 • 1 knsp. guldstøv

Pynt

 • tropisk juice
 • sukker
 • guldstøv
 • vodka (eller mandelaroma)

Sådan gør du

 • Dyp dine serveringsglas i en lille skål med lidt juice og dyp herefter den våde kant i en skål med lidt sukker.
 • Stil glassene til side mens du laver cocktailen, skal den dog serveres for en Asgardian kan du evt. også lave lidt spiseligt guldmaling ved at rører guldstøv ud i lidt vodka, og male sukkerkanten med guld.
 • Kom is i en cocktailshaker.
 • Hæld Malibu, Pisang Ambon, tropisk juice og guldstæv i shakeren.
 • Kom shakerens låg på og ryst din cocktail godt sammen.
 • Hæld til sidst cocktail i den forberedte glas, og nyd den mens du ser guldstøvet danse rundt i glasset

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering