The burger with a lot – En Spektrum bruger med et Ausstralsk flair

Burger with a lot

Velkommen tilbage tidsrejsende!

Jeg håber du er sulten, for i dag indstilles tidskompasset til kapitel 2 i Geminiderne, hvor man kan finde den 16. Spektrum treat:


“Mine dreadlocks smælder mod skuldrene, mens jeg suser af sted. Glæden bobler i maven, der er fyldt med burger og sodavand efter vores strandbarbeque med klassen”

(Geminiderne, Nanna Foss)

I kapitel 2 får man et lille indblik i Pi’s minder fra hendes tid i Australien, minder der bl.a. involverer en burger- og sodavandsfyldt strandbarbeque.

Nu har jeg jo tidligere kastet mig ud i at lave hjemmelavet sodavand, derfor er der kun burger på menuen i denne omgang af Spektrum Cookalong.

Men det er dog ikke bare en hvilken som helst burger der er på menuen i dag, jeg har nemlig ladet mig inspirere af Australiens nationalburger “The burger with a lot”, og har lavet min udgave af en Mega-Aussie-Spektrum burger.

Burger with a lot

Burgeren med et hav af toppings

Der er selvfølgelig en rigtig god grund til at Australiens nationalburger bare hedder “The burger with a lot”.

For der skal både salat, tomat, ost, bacon, bløde løg, spejlæg, grillet annanas, bbq sauce og …syltede rødbeder i den her burger.

Nu plejer jeg ellers ikke at have noget mod rødbeder, men jeg havde ærligt talt lidt svært ved at se dem som burger tilbehør, især på en burger hvor der også skal annanas, bacon og ost i.

Men jeg må bøje mig for de australske burgermagere, for hvis man har mod på at sætte tænderne i denne gigant af en burger, så vil du blive belønnet med en fortryllende smagsoplevelse, ulig noget andet du nogen sinde har sat tænderne i.

For hver bid er en perfekt kombination af kødfyldt dybde, sødme, saftighed, salt, syre, friskhed, og skarphed.

Og jeg kan kun sige at smagen af rødbederne på bedste vis blander sig med den frugtige annanas, og skærer gennem den robuste og dybe smag af både bøf og bacon.

Så Jeg kan kun sige, at det her bestemt er en burger der bør opleves, og en som jeg helt sikkert skal have igen.

Burger with a lot

The burger with a lot

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Bløde løg

  • 2 spsk olie
  • 4 løg (fint snittet)
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber

Bøffer

  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 500 g hakket oksekød

Andet

  • 4 skiver cheddar ost
  • 4 skiver ananas
  • 8 skiver bacon (sprød stegt)
  • 4 burger boller
  • 4 spsk. bbq sauce
  • 1/4 iceberg salat (fint snittet)
  • 8 skiver tomat
  • 4 skiver ananas
  • 8-12 skiver syltet rødbede
  • 4 æg (spejlet)

Sådan gør du

Bløde løg

  • Opvarm olien på en pande og steg løgene på panden ved middel varme i ca. 10 minutter – eller indtil de begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt dernæst balsamico, sukker, salt og peber og vend det hele godt rundt på panden.
  • Smag løgene til og stil dem herefter til side.

Bøffer

  • Rør salt, peber, paprika, løg- og hvidløgspulver sammen og stil til side.
  • Form dernæst kødet til 4 bøffer, krydr dem godt på begge sidder med paprika blandingen og steg/ grill dem i 4-5 minutter pr. side.
  • Kom herefter en skive cheddarost på hver af de stegte bøffer, og lad den smelte let mens bøfferne hviler i min. 4-5 minutter.

Samlingsarbejdet

  • Skru helt op for panden du har stegt bøfferne i, og steg ananasskiverne til de lige får lidt farve på hver side.
  • Rist nu bollerne og smør dem bbq saucen.
  • Kom herefter lidt salat på bunden af hver bolle og top med et par skiver frisk tomat, grillet ananas og syltet rødbede.
  • Kom dernæst bøffen oven på rødbedeskiverne efterfulgt af bløde løg, bacon og et spejlæg

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering