rødbede burger Inspireret af geminiderne

Burger with a lot

Den anden treat jeg har lavet fra Geminiderne, er denne skønne australske rødbede burger inspireret af det lille indblik i Pi’s minder fra hendes tid i Australien fra kapitel 2.

Min inspireret er fundet i Australiens national burger, en sag der meget passende kaldes “the burger with a lot”, da den serveres med både salat, tomat, ost, bacon, bløde løg, spejlæg, grillet annanas, bbq sauce og …syltede rødbeder.

Nu plejer jeg ellers ikke at have noget mod rødbeder, men jeg havde ærligt talt lidt svært ved at se dem som burger tilbehør, især på en burger hvor der også skal annanas, bacon og ost i.

Men må bøje sig for de australske burgermagere, for hvis du har mod på at sætte tænderne i denne gigant af en burger, vil du blive belønnet med en fortryllende smagsoplevelse, ulig noget anden burger du kunne sætte tænderne i.

Smagen af rødbederne blander sig på bedste vis med den frugtige annanas, og skærer gennem den robuste og dybe smag af både bøf og bacon.

Jeg kan kun sige, at der er en god grund til denne burgers popularitet i “The Land Down Under”, det er bestemt er en burger der bør opleves, og det er én jeg helt sikkert skal have igen.

Burger with a lot

The burger with a lot

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Bløde løg

  • 2 spsk olie
  • 4 løg (fint snittet)
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber

Bøffer

  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 500 g hakket oksekød

Andet

  • 4 skiver cheddar ost
  • 4 skiver ananas
  • 8 skiver bacon (sprød stegt)
  • 4 burger boller
  • 4 spsk. bbq sauce
  • 1/4 iceberg salat (fint snittet)
  • 8 skiver tomat
  • 4 skiver ananas
  • 8-12 skiver syltet rødbede
  • 4 æg (spejlet)

Sådan gør du

Bløde løg

  • Opvarm olien på en pande og steg løgene på panden ved middel varme i ca. 10 minutter – eller indtil de begynder at blive gyldne.
  • Tilsæt dernæst balsamico, sukker, salt og peber og vend det hele godt rundt på panden.
  • Smag løgene til og stil dem herefter til side.

Bøffer

  • Rør salt, peber, paprika, løg- og hvidløgspulver sammen og stil til side.
  • Form dernæst kødet til 4 bøffer, krydr dem godt på begge sidder med paprika blandingen og steg/ grill dem i 4-5 minutter pr. side.
  • Kom herefter en skive cheddarost på hver af de stegte bøffer, og lad den smelte let mens bøfferne hviler i min. 4-5 minutter.

Samlingsarbejdet

  • Skru helt op for panden du har stegt bøfferne i, og steg ananasskiverne til de lige får lidt farve på hver side.
  • Rist nu bollerne og smør dem bbq saucen.
  • Kom herefter lidt salat på bunden af hver bolle og top med et par skiver frisk tomat, grillet ananas og syltet rødbede.
  • Kom dernæst bøffen oven på rødbedeskiverne efterfulgt af bløde løg, bacon og et spejlæg

“Mine dreadlocks smælder mod skuldrene, mens jeg suser af sted. Glæden bobler i maven, der er fyldt med burger og sodavand efter vores strandbarbeque med klassen”

(Geminiderne – kapitel 2, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering