Spektrum flakes – hjemmelavede cornflakes med et Spektrum twist

Cornflakes

Da jeg var barn, så var cornflakes til morgenmad faktisk en af mine absolutte yndlings morgenmad.

Særligt de sukkerglaserede Frosties var et hit, og selvom jeg ikke måtte få dem særligt tit, så gik jeg altid ekstra glad i skole, de dage der var Frosties på menuen.

I Emilies familie der spiser de også cornflakes til morgenmad, eller det gør hendes søster Sofie i hvert fald, som man kan læse i kapitel 21 i Leoniderne.


“Hvad har du lavet med hænderne?” Sofies stemme slår skår i glæden, netop som mine fingre lukker sig om en rulle klar tape nede i skuffen. Hun står med en skål cornflakes i hånden og betragter mig. “Ikke noget,” siger jeg, men mor har allerede set forbindingerne.

(Leoniderne, Nanna Foss)

Cornflakes

Som du kan se, så er jeg altså stadig i den samme kødsauce-scene som jeg var i sidst jeg lavede noget til #Spektrumcookalong, men denne gang er det dog ikke familiens rest kødsauce der er på menuen, men storesøster Sofies cornflakes.

Normalt når man laver cornflakes, så gøres det naturligvis på diverse fabrikker, hvor majskerner først koges sammen med forskellige smagsgivere, herefter tørres kernerne en lille smule, og til sidst valses de til ultra tynde flager og ristes.

Men skal jeg være helt ærlig, så er det en metode der går langt ud over hvad både min tålmodighed og mit lille køkken kan formå – derfor blev den forkastet allerede før jeg gik i gang med at teste min egen opskrift på cornflakes.

Cornflakes

Hemmeligheden bag hjemmelavede cornflakes

Selvom jeg ikke kunne gøre brug af den originale cornflakes metode, så er internettet heldigvis en uudtømmelige kilde til viden. Og efter lidt research over mere eller mindre heldige opskrifter på hjemmelavede cornflakes, så faldt jeg til sidst over en metode med majsgrød der både var nem, hurtig og smagte overraskende meget som “the real deal”.

Mine cornflakes endte derfor ikke med at bestå af valsede majsgryn, men endte i stedet med at være baseret på en let sødet majsgrød.

Den metode havde i tilgift også den fordel, at jeg både fik mulighed for at lege lidt ekstra med smagsprofilen i min opskrift, samtidig med at jeg kunne blande lidt frugt farve i grøden og lave en omgang ultra farverige spektrum flakes.

Hvordan smager hjemmelavede cornflakes så?

Skal jeg være helt ærlig, så endte jeg med noget nær de perfekte hjemmelavede cornflakes.

De var sprøde, søde og mindede SÅ meget om smagen af Kellogs, at man kunne tro at de kom fra en pakke med hanen Cornelius uden på. 

Det eneste minus ved de her cornflakes var faktisk, at de desværre blev en anelse for tykke.

Jeg synes ellers at jeg gjorde mig umage for at smører majsgrøden tyndt ud, men det viser bare at man nærmest ikke kan smører den tyndt nok ud.

Det lyder måske lidt mere omstændigt at stå og lave sine egne cornflakes, men de kan faktisk holde sig ganske længe, og derfor kan man jo uden problemer lave en stor portion, og så have lækre hjemmelavede cornflakes Spektrum flakes  på morgenbordet hele ugen.

Det er i hvert fald min plan, for det da alligevel ret blæret at kunne spise hjemmelavede cornflakes til morgenmad.

Cornflakes

Hjemmelavede cornflakes

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 Portioner

Ingredienser

 • 360 g majsmel
 • 2 spsk. sukker
 • 2 spsk. mælkepulver
 • 2 tsk. vanilje sukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 400 ml vand

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
 • Kom majsmel, sukker, mælkepulver, vaniljesukker og lidt salt i en skål og rør det sammen.
 • Hæld bagefter vand i, og rør majsgrøden sammen til den begynder at minde lidt om en tyk pandekagedej i konsistens (så kom endelig lidt mere vand i, hvis du synes at din grød er blevet for tør).
 • Smør herefter grøden meget tyndt ud på en bageplade, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter.
 • Riv det bagte majsark i mindre stykker, kom majs stykkerne tilbage i ovnen, sænk varmen til 120 grader og bag dem i ca. 20-30 minutter – eller indtil de er blevet helt tørre og sprøde.
 • Lad cornflakesne køle af og opbevar dem tørt og køligt indtil de skal serveres med mælk.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering