Shogayaki fra Campfire Cooking in Another World

Shogayaki

Kosmosvennernes stegte spidskål løb for nyligt med titlen som Danmarks nye livret, skulle jeg dog pege på en ny livrets kandidat, så ville det helt sikkert være den shogayaki Mukuoda laver i afsnit 1 af animeen Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill.

Jeg kendte faktisk ikke retten, før jeg så den i serien. Men som med så meget andet af det Mukouda laver, fik hans shogayaki mig også til nærmest at savle foran TV-skærmen.

Shogayaki er også lidt af en japansk hverdagsfavorit, og består af tynde skiver svinekød stegt i en sød, salt og let krydret ingefærsauce.

I animeen er den endda ekstra nem at lave, for Mukouda hælder bare en af Ebaras færdige saucer over kødet, steger det og servere det med fint snitte kål og et par skiver brød.

Ebaras saucer kan dog være lidt svære (for ikke at tale om bekostelige) at skaffe herhjemme, derfor lavede jeg min helt egen hjemmelavede ingefærsauce fra bunden.

Resultatet blev måske en smule mørkere end Mukoudas, men smagen var fantastisk!

Den her shogayaki er salt, sød, en smule krydret med en frisk varme fra ingefær, og har en skøn rund dybde fra soja og mirin.

Ja det er den slags ret, der får hele køkkenet til at dufte af comfort food og som hurtigt kunne gå hen og blive en af mine nye livretter.

Shogayaki

Tilb. tid 40 minutter
Marineringstid 1 time
Servings 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. soya
  • 2 spsk. sake
  • 2 spsk. mirin
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. frisk ingefær (revet)
  • ½ tsk. ingefær (stødt)
  • ½ tsk. chilisauce
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 nakkefilet (skåret i tynde skiver)
  • 1/2 spidskål (fint snittet)
  • 4 skiver brød

Sådan gør du

  • Kom alle soya, sake, mirin, sukker, ingefær, chilisauce og citronsaft i en lille gryde, bring blandingen i kog og lad den småkoge et par minutter.
  • Lad herefter marinaden reducere let, eller jævn den en smule med lidt maizena rørt ud i vand.
  • Lad nu marinaden køle helt af, og vend så tynde skiver svinekød heri.
  • Lad kødet marinere i minimum 1 time, men gerne natten over for at få en endnu dybere smag frem.
  • Steg nu kødet på en varm pande i lidt olie til det er gennemstegt og let karamelliseret.
  • Hæld evt. den resterende marinade på til sidst, så den danner en blank og glasering om kødet.
  • Server shogayakien som Mukouda med fint snittet kål og et par skiver brød.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering