Shamrock scones med cheddar og spinat

spinat scones

Shamrock scones

★Hej Nerd Squad★

I Danmark har vi allerede taget højtider som Halloween og Valentinsdag til os, men hvis I spørger mig så er tiden nu også inde til at vi inviterer Saint Patricks Day ind i varmen. 

Saint Patricks Day falder den 17. marts, og selvom det egentligt er den irske nationaldag, så fejres dagen verden over af utallige feststemte mennesker iklædt de irske farver grøn og og orange.

Den 17. marts år 461 døde Irlands skytshelgen Sankt Patrick, han menes at have indført kristendommen i landet, hvor han brugte et lille trekløver som et symbol for den hellige treenighed.

Siden den dato har den 17. marts været en irsk nationaldag, men ærlig talt så handler dagen i dag mere om at se på parader, at strø om sig med den allestedsnærværende shamrock, iklæde sig grønne og orange gevandter, tage en turforbi den lokale pub, spise irsk comfortfood, lytte til irsk musik og skåle i Guinness mens man tester sin miserable irske accent, end dagen handler om en egentlig fejring af Irlands indlemmelse i den kristne tro.

Everyone is a little Irish on Saint Patrick’s Day

Selvom man ikke har et eneste irsk spor i sit DNA, så skal det dog ikke afholde nogen fra at fejre denne dag. I filmen The Boondock Saint fra 1999 lyder sætningen “It’s Saint Paddy’s Day. Everyone’s Irish tonight”, og uanset om man er fra Narraghmore eller Næstved kan dagen uden problemer fejres med god musik og kolde øl på den lokale pub.

Inden turen går forbi den lokale pub, så kan det dog være en god idé a lave disse irske shamrock scones. Der er nemlig tradition for, at alle der ikke bære grønt tøj på Saint Patricks Day må nives.

Men mon ikke eventuelle nivelystne pub gæster glemmer alt om den tradition, hvis man tropper op med et fad nylavede scones der både indeholder en god lagret cheddar, er så grønne som de irske græsenge og er formet som Irlands nationalblomst – der er i hvert fald gode chancer for at de hurtigt får alt travlt med at mæske sig, til at bemærke om I har fået iklædt jer grønt tøj eller ej.

 

spinat scones


Loot:  10 scones

Quest level: Level 2


Shamrock scones med cheddar og spinat

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Antal: 10 scones

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 80 g smør (koldt)
  • 150 g lagret cheddar (groft revet)
  • 250 ml kærnemælk
  • 2 æg
  • 3 forårsløg (skåret i grove stykker)
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom 450 g mel i en stor skål sammen med bagepulver og salt, og gnid det sammen med smørret til det har en konsistens lig revet parmesan eller friske brødkrummer.
  • Tilsæt cheddar og vend det forsigtigt i melblandingen.
  • Blend nu kærnemælk sammen med æggene, forårsløg og spinat til en ensartet masse og rør den i de tørre ingredienser med en træske.
  • Når dejen begynder at hænge sammen, (den vil været ret våd stadig) drysses halvdelen af det overskydende mel ud på et rent bord.
  • Tip den bløde dej ud på melet, og drys det resterende mel oven på dejen.
  • Brug så dine hænder til at folde dejen på midten inden dejen drejes 90 grader og endnu engang foldes på midten. Ved at folde dejen på den her måde sikre man at det sidste mel bliver blandet ind i dejen, samtidig med at der tilsættes ekstra luft der gør sconesne dejligt luftige.
  • Vend og fold dejen nogle gange, indtil den bliver glat og en smugle fastere.
  • Rul herefter dejen ud til den er ca. 1 cm tyk, og brug en hjerteformet udstikker til at stikke 30 små hjerter ud.
  • Sæt dernæst tre hjerter pr. scone sammen, så deres spids vender ind mod hinanden og danner et trekløver.
  • Af den overskydende dej skæres 10 stilke, som placeres i midten af hvert kløver så de forskellige dejstykker fæstnes til hinanden.
  • Kom nu shamrock sconesne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel dem med lidt sammenpisket æg, inden de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter – eller til de er hævet flot op og har fået en gylden farve.

Video

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *