Den tiende treat man støder på i Geminiderne er risengrød, en december delikatesse som bestemt ikke hører til blandt tvillingernes livretter.
Går man ud fra Pi’s beskrivelse af retten i kapitel 43, så forstår jeg det egentligt også godt.
For tvillingerne der ikke er vokset op med danske juletraditioner, vil en ganske alm. portion risegrød sikkert virke besynderlig nok. Så det er ikke overraskende at det oversaltede og brændte makværk deres mor udsætter dem for, kun forstærker Pis risengrøds aversion.
Man bør dog ikke lade sig afskrække af én uheldig omgang risengrød, og med den her opskrift garanterer jeg at du aldrig kommer til at stå med en brændt eller oversaltet risengrød.
Opskriften har jeg fra Malou aka Klidmoster, og hendes opskrift er uden tvivl en 100% pålidelig vej til den perfekte risengrød.
Jeg vender tilbage til den år efter år, og det er helt sikkert den opskrift jeg ville bruge, hvis det var min opgave at introducerer tvillingerne for denne danske juletreat.
Risengrød
Ingredienser
- 125 g grødris
- 1 l mælk
- 1 knsp. salt
Toppings
- kanelsukker
- 4 smørklatter
Sådan gør du
- Kom ris, mælk og salt i et ildfast fad (med låg), rør det hele rundt og sæt så fadet i en kold ovn på 130 grader.
- Når der er gået ca. 30 minutter tages grøden ud af ovnen, og der røres rundt i grøden.
- Stil herefter grøden tilbage i oven, og fortsæt på samme måde med at røre i grøden hver gang der er gået ca. 30 minutter.
- Efter 2½ timer burde grøden være klar, så fordel grøden mellem et par skåle og top med knasende sprødt kanelsukker og iskolde smørklatter.
“Mor serverede risengrød for os i starten af december, og jeg kan stadig genkalde mig smagen af brændt ris. Det gjorde det helt sikkert ikke bedre, at hun havde puttet for meget salt i, men jeg har på fornemmelsen, at risengrød ikke har nogen chance for at være lækker, uanset hvordan man laver den. Ris der er kogt smatsvulmende i mælk, overhældt med kanelsukker og smeltet smør.”
(Geminiderne – kapitel 43 s. 330 , Nanna Foss)
Skriv et svar