Den tredje treat man støder på i Leoniderne er Albans fødselsdags sushi.
Denne opskrift er dog ikke bare en opskrift på Albans sushiruller, men en opskrift på de ultimative regnbue sushi ruller hvor alle farverne i regnbuespektret er repræsenteret.
Opskriften herunder er derfor på en farvestrålende regnbue sushi rulle der er proppet til bristepunktet med fyld af både japansk omelet, krabbesalat, lime marineret agurkestænger, røget laks, avocado og friske grøntsager.
Så du kan godt forberede dig på en veritable fest af farver og smagsoplevelser når den lander på tallerkenen.
Har du lyst til at prøve andre treats inspireret af Spektrum serien, så kan du finde dem alle her.
Horror vacui regnbue sushi
Ingredienser
Ris
- 5 dl sushi- eller grødris (det vigtigste er faktisk bare at det er en ristype der klistrer rigtig meget)
- 800 ml vand
- 8 spsk. ris- eller æblecidereddike
- 4 spsk. sukker
- 2 tsk. salt
- frugtfarve (rød, orange, gul, grøn, blå. lilla)
Japansk omelet
- 4 æg
- 2 tsk. sesamolie
- 2 tsk. sukker
- 2 spsk. mirin
- 2 spsk. soya
Krabbesalat
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sriracha
- 1 tsk. citronsaft
- salt og peber
- 150 g imitations krabbe (fint hakket)
- ½ rødløg (fint hakket)
Andet
- ½ agurk (skåret i stænger
- ½ lime (saft)
- 5 ark tang
- 1/8 hoved rødkål (fint snittet)
- 1 avocado (skåret i skiver)
- 100 g røget laks (skåret i tynde skiver)
- ½ rød peber (skåret i strimler)
Sådan gør du
Ris
- Vask risene i koldt vand indtil det overskydende vand bliver klart (så har man nemlig vasket den overskydende stivelse ud af risene).
- Kom dernæst risene i en gryde sammen med vandet og kog dem i ca. 15 minutter.
- Sluk for varmen efter 10 – 15 minutter, kom et låg på gryden og lad risene dampe færdige i ca. 10 minutter.
- Fordel de kogte ris i et fad så de ligger i et tyndt lag.
- Opløs sukker og salt i eddiken og hæld blandingen over de lune ris.
- Bland eddikeblandingen sammen med riskornene og fordel dem i 6 forskellige skåle.
- Farv risene i skålene henholdsvis rød, orange, gul, grøn, blå og lilla og stil dem til side.
Japansk omelet
- Pisk alle ingredienserne til omeletten sammen.
- Hæld et tyndt lag af æggemassen på en varm og olieret pande, og lad det stege til æggemassen har sat sig.
- Rul æggepandekagen sammen, og skub den over til pandens ene side.
- Hæld herefter et nyt lag af æggemassen på panden, og sørg for at det klæber sig fast på den første rullede omelet lag.
- Lad det nye lag sætte sig, og rul den så sammen om det første lag.
- Fortsæt på samme måde med at lave små omeletlag, indtil der ikke er mere æggemasse.
- Læg den rullede omelet på en bambusmåtte og tryk den firkantet.
- Lad omeletten køle af inden i bambusmåttet, og skær det så i stænger
Krabbesalat
- Rør mayonnaise sammen med sriracha og citronsaft.
- Smag dressingen til med salt og peber, og vend krabbe og rødløg i.
Samlingsarbejdet.
- Vend agurkestængerne sammen med limesaften og stil dem til side.
- Pak en bambus rullemåtte ind i film, og læg en tangplade herpå.
- Fordel et lag af farve koordineret risstriber oven på tangen.
- Brug våde hænder til at brede risene ud, og sørg for at hele tangpladen er dækket.
- Vend tangpladen om, så ris-siden vender ned mod bambusmåtten, og læg så en stribe med krabbesalat, et par stænger japansk omelet og strimler af peberfrugt på tangen.
- Læg et par skiver røget laks oven på krabbesalaten, og top med et par stænger lime marineret agurk, nogle avocadoskiver og til sidst fint snittet rødkål.
- Rul til sidst sushirullen stramt sammen, og brug en meget skarp og våd kniv til at skære rullen ud i passende stykker, og server dem evt. sammen med lidt wasabi eller soya til at dyppe i.
“Ved siden af vasken ligger en risklistret sushimåtte og en åben pakke tangplader. Oven på kaffemaskinen balancere en stor tallerken udskårne sushistykker. Brugte knive, skærebrætter og skåle er spædt ud mellem tomme plastikposer og avocadoskræller på resten af bordet.”
(Leoniderne – kapitel 2 s. 18 , Nanna Foss)
Skriv et svar