Kan man virkelig lave en kage af 3 spande mælk, 2 bunker sukker, 1 æg og 3 neg med hvede?
Spiller du Minecraft så er svaret ja, for med de ingredienser kan man bygge den kvadratiske kage som kan spises i spillet.
Men bare fordi denne kombination af ingredienser kan producerer en fin kage i spillet, så er det desværre ikke ensbetydende med at det samme kan lade sig gøre i livet bag skærmen.
Så hvis du havde håbet på at kunne sætte tænderne i en 100% autentisk Minecraft kage, ja så må jeg desværre skuffe dig.
Vil du se hvorfor jeg siger sådan, så kan du jo altid besøge How to Cook That og se hvordan det gik fødevareforskeren Ann Reardon, da hun forsøgte at bage efter spillets forskrifter.
Du behøver dog ikke at holde særlig godt fast i skuffelsen, for jeg har nemlig tilpasset opskriften på Minecraft kagen, så nu kan du lære hvordan du bygger kagen i dit eget køkken – og bedst af alt, så kan du bagefter nyde den IRL 😉
En mere autentisk Minecraft kage
Nu ved jeg naturligvis godt at jeg bestemt ikke er den første der kaster mig ud i at lave en version af denne kage, men jeg vil dog med en vis selvsikkerhed påstå, at den opskrift du finder herunder er den opskrift der kommer tættest på den kage man ser i spillet.
For hvor de fleste andre udgaver jeg er stødt på oftest består af en form for chokoladekage, fuldkommen plastret til af et vammel-sødt fondant helvede. Så består min Minecraft kage af en luftig og sart vaniljekage toppet med en let vaniljekysset flødecreme og smagfulde knuste jordbær.
Så selvom min opskrift ikke nødvendigvis følger forskrifterne fra spillet til punkt og prikke, så synes jeg faktisk alligevel at jeg er sluppet meget godt fra at lave en Minecraft kage.
Spiller du Minecraft? Eller gør dine børn det?
Minecraft kage
Ingredienser
Dej
- 4 æg
- 300 g sukker
- 2 dl mælk
- 50 g smør (smeltet)
- 250 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. vaniljesukker
Vanilje flødecreme
- 25 g sukker
- 1 tsk. vanilje
- 50 ml fløde
- 1 blade husblas (udblødt i vand)
- 200 ml fløde
Pynt
- 100 g jordbær (knust)
- 1 spsk. limesirup
Sådan gør du
Vanilje flødecreme
- Kom sukker, vanilje og 50 ml lidt fløde i en gryde, og lun det ved middelvarme til sukkeret smelter.
- Kom husblassen i flødeblandingen og smelt den.
- Hæld herefter flødelandingen i en skål og rør resten af fløden i.
- Film skålen og stil den på køl til dagen efter.
- Hæld den afkølede fløde i en røreskål og pisk den til skum.
Dej
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt over et vandbad.
- Bland mælk og det smeltede smør.
- Sigt herefter mel, bagepulver og vanilje sammen, og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med mælke-smør blandingen.
- Hæld dejen i en kvadratisk bageform (min var ca. 20×20 cm) beklædt med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter – eller indtil den er gylden og gennembagt.
- Fjern kagen fra formen og lad den køle helt af.
Pynt
- Smør toppen af kagen op med en generøst lag af flødecremen og brug en lille smørkniv til at lave takkerne langs kagens kant. Er du lidt usikker på hænderne, så kan du evt. lave en lille skabelon i papir og følge kanterne med fløde cremen.
- Brug en lille kødnål eller lignende til at tegne kanterne op på de røde firkanter der er toppen af kagen.
- Vend til sidst de knuste jordbær sammen med limesiruppen, og brug spidsen af en lille ske til at fylde de optegnede firkanter ud.
Skriv et svar