Mince pies var det allerførste, jeg tænkte på, da Chris og jeg besluttede os for at lave en britisk julemenu.
De små kager har været en fast del af det engelske julebord i århundreder, så selvfølgelig skulle de også være en del af vores.
Mince pies er små, smørbagte tærter fyldt med en sød og velkrydret blanding af tørret frugt, der både dufter og smager af intet mindre end kondenseret julestemning.
De var måske lidt til den søde side for os, men krydringen gik rent ind – især da vi prøvede dem kolde dagen efter.
Faktisk var de endnu bedre der, så jeg kan helt klart anbefale at du bager dem dagen før, hvis du vil have den perfekte balance af sødme og krydderier!
Har du prøvet mince pies før – eller har du en anden julefavorit?
Mince pies
Antal 12 stk.
Ingredienser
Fyld
- 100 g korender
- 100 g rosiner
- 100 g sultana rosiner
- 30 g kandiseret appelsinskal
- 15 g kandiseret ingefær
- 1 stort æble (skåret i små tern)
- 1 appelsin (saft og skal)
- 1 citron (saft og skal)
- 50 g sukker
- 25 g farin
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk pumpkin pie krydderi
- 150 ml mørk rom
- 50 g smør (blødt)
Dej
- 225 g hvedemel
- 2 spsk. flormelis
- 150 g koldt usaltet smør
- 1 knsp. salt
- ½ appelsin (skal)
- ½ tsk kanel
- 3 spsk. iskoldt vand
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
Fyld
- Kom korender, rosiner sultana rosiner, kandiseret appelsinskal, kandiseret ingefær og æbletern i en skål sammen med appelsin skal og saft, citron skal og saft, sukker, farin, kanel, pumpkin pie krydderi, alkohol og smør.
- Rør det hele godt sammen, dæk skålen med film og lad den stå og trække natten over.
- Kom så fyldet i en gryde og lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter.
- Nu er fyldet klar til brug, eller til at blive henkogt og opbevaret i et skoldet og atamon skyllet glas.
Dej
- Kom mel, flormelis, smør, salt, appelsinskal og kanel i en foodprocessor og pulser indtil det begynder at få en konsistens der minder lidt om brødkrummer.
- Tilsæt lidt iskoldt vand til blandingen (1 – 1½ spsk. ad gangen) og pulser foodprocessoren, indtil dejen begynder at samle sig lidt.
- Vend dejen ud på køkkenbordet, og klem den let sammen med fingrene til du kan samle den til en kugle – dog uden at ælte den alt for meget.
- Lad dejen hvile i min. 2 timer på køl, men gerne natten over.
Samlingsarbejdet
- Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til den er ca. 3 mm tyk.
- Udstik dejen til 12 cirkler og kom hver dejcirkel i en muffinform – husk at gemme dejresterne.
- Fyld nu hver dejskal med fyldet til de er ca. 3/4 fulde.
- Tag herefter dejresterne og rul dem ud til 3 mm igen.
- Udstik så dejresterne til små stjerner eller snefnug o.l. og læg en stjerne på som låg oven på hver mince pie.
- Pensel nu tærterne med æg, og bag dem ved 175 grader i ca. 15 – 20 minutter eller indtil de er gyldne.
Noter
Vil du forberede tærterne i god tid, kan du fryse dem nu, og bage dem fra fros når du har lyst.
Skriv et svar