Kiwi lagkage inspireret af Leoniderne

Kiwi lagkage

Den anden treat man støder på i Leoniderne er en lagkage fra Albans fødselsdagsfest

Det ville måske have været helt klassisk med en lagkage bestående af creme, syltetøj, flødeskum og bær, og det var højst sandsynligt også sådan en mor Sandra tryllede frem i bogen.

Helt klassisk er min udgave dog ikke, opskriften herunder er nemlig min hyldest til Alban – og til den grønne farve han har ender med at få lidt senere i serien.

Derfor er min opskrift endt som en forårsfin kiwi lagkage med både en cremet kiwi curd, en luftig kiwi mousse, friske kiwi skiver og knasende stykker hvid chokolade.

Har du lyst til at prøve andre treats inspireret af Spektrum serien, så kan du finde dem alle her.

Kiwi lagkage

Kiwi lagkage

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 5 timer
Samlet tid 6 timer
Antal 10 personer

Ingredienser

Kiwicurd

  • 4 – 5 modne kiwifrugter (skrællede)
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. Maizena
  • 100 g smør
  • 1 spsk. citron saft

Kiwimousse

  • 4 blade husblas
  • 8 kiwier (skrællede)
  • ½ dl vand
  • 60 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk. matcha

Matcha ganache

  • 100 ml fløde
  • 1-2 spsk. matcha
  • 300 g hvid chokolade (fint hakket)

Andet

  • 3 lagkagebunde (hvis du vil lave dem selv er der en opskrift herunder)
  • 10 kiwifrugter (skåret i skiver)
  • 150 g hvid chokolade med knas (groft hakket)
  • 500 ml fløde (pisket til flødeskum)
  • 1 håndfuld grønne vindruer (halveret)

Sådan gør du

Kiwicurd

  • Blend kiwi sammen med æggeblomme, sukker og Maizena, og kom det i en tykbundet gryde.
  • Tilsæt smør og citronsaft og lun curden ved middelvarme mens der røres i den med en dejskraber.
  • Når curden begynder at tykne, lige før den begynder at koge (hvilket den endelig ikke må) er den færdig.
  • Hæld curden i en skål, dæk overfladen med husholdningsfilm og lad den køle helt af i køleskabet.

Kiwimousse

  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Blend kiwi, vand og sukker, hæld kiwimassen i en gryde og lad det koge et par minutter, eller indtil det begynder at tykne en smugle.
  • Vrid husblassen for overskydende vand og smelt den i kiwipureen.
  • Lad kiwipuréen køle ned til den er lillefingervarm.
  • Hæld fløde og matcha i en skål og pisk det til piskeriset begynder at trække spor i fløden.
  • Vend den afkølede kiwipuré i matcha skummet, og så er den ellers klar til at blive brugt som fyld i lagkagen.

Samlingsarbejdet

  • Kom en lagkagebund i en kagering og smør den med kiwicurden.
  • Fordel et jævnt lag af friske kiwi skiver oven på curden, drys med hvid chokolade og hæld halvdelen af moussen over.
  • Stil kagen på køl i 10-20 minutter så moussen kan sætte sig lidt.
  • Smør de midterste lagkagebund med kiwicurd, læg den oven på kiwimoussen og top med endnu et lag af friske kiwi skiver og hvid chokolade.
  • Hæld den resterende mousse over kiwi-chokoladelaget og læg den sidste kagebund på som låg.
  • Stil kagen på køl i et par timer, eller indtil moussen har sat sig helt.

Matcha ganache

  • Varm fløden sammen med matcha i mikroovnen.
  • Hæld den varme fløde-matcha blanding over chokoladen over den hvide chokolade og rør blandingen sammen til den er ensartet og blank.
  • Hæld nu nok af den flydende ganache på lagkagen, til toppen er dækket af et jævnt grønt lag glasur.
  • Stil resten af ganachen på køl i 20-30 minutter, eller indtil den begynder at tykne, og minder lidt om Nutella i konsistens.
  • Pisk nu den afkølede ganache til den bliver let og luftig. Men pisk endelig ikke for meget, da den så vil begynde at skille. og brug den til smøre resten af kagen op med
  • Fjern kagen fra kage ringen og smør den op med den piskede matcha ganache.
  • Sprøjt til sidst kagen op med flødeskum og pynt den med lidt flere friske kiwi skiver, grønne vindruer og stykker af hvid chokolade.

“Åh nej, vi glemte isen!” stønner jeg. “Det er lige meget.” Han retter sig op og vifter afværgende med hånden. “Mor har lavet lagkage. Vi kommer ikke til at gå sukkerkolde lige foreløbig.”

(Leoniderne – kapitel 2 s. 17 , Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering