Den femte treat man støder på i Geminiderne er bl.a. de kopnudler Pi nævner i kapitel 8.1
Hvis jeg er helt ærlig, så er der også dage, hvor jeg ikke orker at lave mad der er meget mere besværligt end kopnudler og toast.
Altså jeg vil faktisk gerne spise noget der er top lækkert, ofte har jeg bare energien til at lave det.
Heldigvis behøves der ikke meget energi for at lave denne omgang Spektrum inspirerede kopnudler, og du kan bruge dem både som en nem og lækker frokost på arbejdet, eller som en hurtigt løsning de aftener hvor kræfterne er sluppet helt op.
De har en smag der sparker lige så meget røv som Pi, er fulde af friske grøntager der gør dem lige så farverige som en regnbue, og vigtigst af alt, så kan de laves i forvejen, så du ikke skal stå og bakse med andet end end kedel når du er sulten.
Regnbue kopnudler
Ingredienser
Suppe
- 1 tsk. gochujang
- 1/4 bouillon terning (jeg brugte okse)
- 1 spsk. soya
- ½ tsk. sesam olie
Fyld
- 1 blok tørrede nudler (ca. 60 g)
- 3 spsk. beef jerky (du kan også bruge andet protein, f.eks. kikærter, tofu eller en rest fra aftensmaden)
- ½ håndfuld rødkål (fint snittet)
- ½ håndfuld spidskål (fint snittet)
- 1 håndfuld edamame bønner
- 1 forårsløg (fint snittet)
- 1 gulerod (groft revet)
- 2 dl kogende vand
Sådan gør du
- Kom gochujang, bouillon, soya og sesamolie i bunden af et stort glas.
- Bræk herefter nudlerne i lidt mindre stykker og kom også dem i glasset.
- Læg herefter resten af fyldet i glasset lagvist.
- Skru til sidst låget på og stil dine kopnudler på køl til de skal spises.
- Når du skal spise hælder du ca. 2 dl. kogende vand over dine nudler, lukker låget og lader dem trække i ca. 3-4 minutter.
- Brug tit sidst dit bestik til at røre godt rundt, og nyd så dine nemme, og top lækre portion regnbue nudler.
“Jeg lægger hænderne på kanten af frysedisken for at køle dem og tvinger mig selv til at glo på æskerne foran mig. Pizza, frikadeller, ovnkartofler. Jeg er træt af færdigretter, men hverken Noah eller jeg gider lave mad, der er mere besværligt end kopnudler og toast”
(Geminiderne – kapitel 8 s. 66 , Nanna Foss)
Skriv et svar