Klementin vandbakkelser inspireret af Lyriderne

Klementin vandbakkelser

Da Nanna Foss spurgte mig, om jeg havde lyst til at lave noget lækkert for at fejre udgivelsen af Lyriderne, var svaret selvfølgelig JA!

Jeg har jo af gode grunde ikke haft mulighed for at læse bogen endnu, eftersom den først udkom den 31. januar, Men jeg har fået et par hints fra Nanna om at klementiner og vandbakkelser i hvert fald spiller en rolle i Albans historie.

Så selvfølgelig gik jeg all in på det clue.

Resultatet blev de her superlækre klementin vandbakkelser fyldt med en sød og frisk klementingele og toppet med en luftig vaniljecreme.

Om de matcher bogen og Alban, kan vi se hvis vi følger Spektrumreadalongen med Bogfeber og Litteraturchok der blev skudt i gang i går på Youtube.

Jeg læser dog ret langsomt, så om jeg rent faktisk når at være klar til readalong livestreaming eventet den 16/2 er lidt tvivlsomt – Men én ting er sikkert: Hvis jeg gør, så skal der helt sikkert klementin vandbakkelser på bordet igen.

Hvad med dig? Deltager du i readalongen? Og hvad siger du til at opgradere fastelavnsbollerne med lidt tidsrejse-teenage-vibes i år?

Vil du have flere Spektrum opskrifter, kan du se alle mine opskrifter fra bøgerne her

Klementin vandbakkelser

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 9 stk.

Ingredienser

Klementin gelé

  • 500 ml klementin saft
  • 2 spsk. sukker
  • 10 blade husblas (udblødt i vand)

Vaniljeflødecreme

  • 25 g sukker
  • 1 tsk. vanilje
  • 50 ml fløde
  • 1 blade husblas (udblødt i vand)
  • 200 ml fløde

Vandbakkelser

  • 150 ml vand
  • 75 g smør
  • spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 100 g mel (sigtet)
  • 3 æg (sammenpisket)
  • Evt. lidt flormelis til pynt

Sådan gør du

Klementin gelé

  • Kom klementinsaft og sukker i en gryde og kog det op ved middel varme.
  • Smelt så den udblødte husblas i den varme klementinsaft, og stil den herefter koldt så den kan stivne.

Vaniljeflødeskum

  • Kom sukker, vanilje og 50 ml lidt fløde i en gryde, og lun det ved middelvarme til sukkeret smelter.
  • Kom dernæst husblassen i flødeblandingen og smelt den.
  • Hæld herefter flødelandingen i en skål og rør resten af fløden i.
  • Film skålen og stil den på køl til den er helt kold.
  • Bag vandbakkelserne i ca. 25 minutter uden at åbne døren undervejs, og bag indtil dejen er gyldenbrun og gennembagt.
  • Lad herefter vandbakkelserne køle helt af på en bagerist.

Samlingsarbejdet

  • Kom klementin geleen i en foodprocessor og blend den glat – du kan evt. tilsætte lidt mere klementinsaft, hvis du har svært ved ta blende den glat.
  • Hæld bagefter den afkølede flødecreme i en røreskål, pisk den til stift skum og kom skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.
  • Del nu de afkølede vandbakkelser, og kom så et lag med klementingelé oven på den nederste del.
  • Sprøjt derefter vaniljeflødecreme oven på, og læg så den anden del på som låg.
  • Spis vandbakkelserne som de er, eller pynt dem med lidt flormelis, en lille dut ekstra flødecreme og en frisk klementinbåd.

“Nogen vil påstå, at det er lettere neurotisk at bage klokken kvart over fire lørdag morgen, men vandbakkelser er den perfekte zen-øvelse.”

(Lyriderne – kapitel 7 s. 83, Nanna Foss)

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering