Kalkun med stuffing

Kalkun med stuffing

Hvis der var ét element, der stjal showet på min og Chris’ britisk-inspirerede julemiddag, så var det uden tvivl kalkunstegen med stuffing!

Og jeg har virkelig glædet mig til at dele lige præcis den her opskrift med dig.

For den her steg har både et dejligt sprødt skind, og er saftig, mør og simpelthen bare lækker fra inderst til yderst.

Der er heldigvis ikke nogen stor hemmelighed bag en god kalkunsteg – du skal bare sørge for at massere den godt med smør under OG over skindet, give den et godt drys salt og så ellers en god portion tålmodighed når du steger den.

Så garanterer jeg dig en kalkun steg du vil sukke efter år efter år, og en steg der er en ret stærk konkurrent til både flæskestegen og anden.

Har du nogensinde prøvet kalkunsteg med stuffing? Hvis ikke, så bør du helt sikkert gemme opskriften her.

Du kan selvfølgelig også samle alle opskrifterne fra min lille post-juleserie, hvis du har mod på også at hoppe ud i din helt egen britiske julemiddag.

Kalkun med stuffing

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 45 minutter
Tørsaltning 1 day
Samlet tid 1 day 3 timer
Servings 6 personer

Ingredienser

Rub

  • 3 spsk. havsalt
  • spsk. farin
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. rosemarin fint hakket
  • 1 kalkun på ca. 5 kg.

Stuffing

  • 500 g hakket svin
  • 10 g salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 stort æble groft revet
  • 1 løg groft revet
  • 6 abrikoser hakket
  • 30 g pistachie nødder groft hakket
  • 1 citron fint revet skal
  • 1 spsk. Salvie fint hakket
  • 30 g rasp
  • 180 ml mælk

Kryddersmør

  • 200 g smør blødt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld timian hakket
  • 1 lille håndfuld salvie hakket
  • 3 kviste rosmarin hakket
  • 1 appelsin fint revet skal og saft
  • 1 citron fint revet skal og saft
  • 3 fed hvidløg knust

Sådan gør du

Rub

  • Rør alle ingredienserne til rubben sammen, og stil den til side.
  • Løsn så kalkunens skind på brystet fra begge ender af fuglen, men sørg for at du ikke får lavet huller i det.
  • Gentag gerne med skindet omkring benene – fra den nederste side af brystet føler du dig vej under skindet og ud mod benene, og løsner mellemrummet mellem kød og skind.
  • Gnid nu rubben direkte på kødet under skindet, og massér evt. overskydende rub rundt oven på skindet, og lad så fuglen stå og trække på køl udækket i min. 24 timer.

Stuffing

  • Kom alle ingredienserne til stuffing i en skål, og ælt det sammen til en blød fars.
  • Steg herefter evt. en lille prøve-delle for at tjekke tilsmagningen.
  • Lad nu stuffing stå og trække på køl i ca. 30 minutter mens du laver krydresmørret.

Kryddersmør

  • Rør smørret sammen med olivenolie, timian, salvie, rosmarin, appelsinskal, citronskal, appelsinsaft og citronsaft og krydr det godt med salt, peber.
  • Tør herefter skindet på kalkunen og fordel så smørret direkte på brystkødet i den lomme du har lavet under skindet.
  • Har du smør tilovers kan du også masserer kalkunene ind i det.
  • Fyld nu kalkunen med stuffing, og brug gerne en kødnål til at forsegle åbningen på kalkunen.
  • Placer kalkunen i en bradepande og brun den ved 220 grader i ca. 15 minutter.
  • Skru så ovnen ned til 175 grader og steg kalkunen i ca. 30 minutter pr. kilo, eller indtil kalkun og stuffing er gennemstegt – husk gerne at overhælde kalkunen med fedtet fra bradepanden løbende mens den steger.
  • Lad til sidst kalkunen hvile i ca. ½ – 1 time inden den serveres.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering