Glagnars human rinds – hjemmelavede flæskesvær fra det 31. århundrede

Flæskesvær

Engang for hvad der virker som æoner siden, kom min mor forbi med den største pose rå svine svær jeg længe har set.

Der blev selvfølgelig straks sat en omgang hjemmelavede flæskesvær igang, og hvis I kiggede med på Instagram, så kunne I på min story følge med i processen fra start til slut.

Planen var da også at I skulle have haft opskriften på flæskesvær for længe siden, men kort efter jeg havde lavet dem kom livet lidt på tværs. Først blev jeg syg (igen, igen), så besluttede coronavirussen sig for at komme til Danmark og sidst men ikke mindst, så endte et par andre mere presserende treats med at skubbe flæskesværene bagerst i treat køen.

Gagnars flæskesvær “It’s a bunch’a munch’a crunch’a human!”

Men nu er ventetiden endelig slut, og i dag kan jeg langt om længe tage jer med en tur til det 31. århundrede. Flæskesværene er nemlig inspireret af Matt Groenings serie Futurama, en serie som jeg næsten vil påstå er langt sjovere end Groenings anden hit serie The Simpsons.

I serien ser man ofte reklamer for fremtidsprodukter som “Bachelor Chow“, “Slurm” og “”Glagnars Human Rinds”.

Sidstnævnte er en snack som på mange måder minder om flæskesvær, men i stedet for at være lavet på svin er “Glagnars Human Rinds” lavet af mennesker.

Den hovedingrediens er vi dog lidt for sarte til at omfavne her i det 21. århundrede, så jeg har i stedet lavet en forloren udgave med den kæmpe pose svær jeg fik af min mor – men så slipper man heldigvis også uden om både kannibalisme og domme for usømmelig omgang med lig 😉 

Hjemmelavede flæskesvær fra det 31. århundrede

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g svinesvær (skåret i ca. 2 – 5 mm brede strimler)
  • salt
  • evt. lidt ekstra svinespæk

Sådan gør du

  • Skær det meste af spækket fra sværene, og smelt det ved lav varme i en stor gryde. Det tager lidt tid, men I skal endelig ikke blive fristet til at skrue for højt op for varmen – det vil bare få det til at branke.
  • Mens spækket smelter gnides sværen godt med salt.
  • Når det meste af spækket er smeltet og der ligger små gyldne klumper tilbage (fedtegreverne) tages disse op med en hulske og sættes til side.
  • Der skal være i hvert fald 3 – 4 cm fedt i gryden nu, er der ikke helt nok så smelt evt. lidt ekstra svinespæk.
  • Kom de saltede svær ned i det varme fedt, og lad dem koge i fedtet ved middelvarme indtil de begynder at blive gyldne og sprøde.
  • Når sværen begynder at blive gylden fjernes de kortvarigt fra gryden, og der skrues op for varmen så fedtet kan blive godt varmt.
  • Giv nu sværene endnu en tur ned i fedtet, og lad dem koge indtil de begynder at “boble” lidt op.
  • Tag flæskesværen op af fedtet med en hulske og lad det dryppe af på fedtsugende papir, inden de serveres som snack eller som ekstra tilbehør til en flæskesteg.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering