★Hej Nerd Squad ★
Nu er fastelavnsbolle sæsonen endelig over os igen, og derfor er det også tid til at vi, helt uden dårlig samvittighed, kaster os ud i et variatablet cremeorgie inden de lækre små fyldte boller forsvinder igen.
Jeg har før omkring fastelavn givet mig i kast med både at lave fastelavnsboller fra Dragon Ball, Pokémon og endda også fra Pixar filmen Brave, og det var langt hen af vejen også min intention at årets fastelavnsboller skulle have sig et lige så nørdet twist.
Sådan endte det dog ikke helt i år, for istedet for at finde indpiration fra fiktionens verden, lod jeg istedet kraftigt inspirere af min lille kulklump Salem.
Derfor endte årets fastelavnsbolle opskrift med at blive en opskrift på små fastelavns katte istedet.
Men på en eller anden måde gør det jo bare bollerne endnu mere passende til højtiden – for hvem har ikke lyst til at fejre fastelavn med både at slå katten af tønden og sætte tænderne i de her katte boller.
Så hvad siger I Nerd Squad, skal I slå katten af tønden i år eller bare nøjes med at sætte tænderne i en af de her fastelavns katte?
k
Loot: 12 FASTELAVNS KATTE
Quest level:
Fastelavns katte
Ingredienser
- 25 g gær
- 100 ml mælk (lun)
- 1 æg
- 25 g sukker
- 1 knsp. salt
- 300 g mel
- 75 g smør (blødt)
- 1 æg (til pensling)
Banancreme
- 500 ml sødmælk
- 60 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 5 æggeblommer
- 30 g maizena
- 2 bananer (moste)
Pynt
- 24 mandler
- 75 ml fløde
- 100 g mørk chokolade
- 50 g hvid chokolade (smeltet)
- 50 g lyserøde candymelt (smeltet)
Sådan gør du
- Rør gøren ud i den lunkne mælk.
- Pisk ægget ned i gærblandingen og ælt de tørre ingredienser ind i dejen til den begynder at hænge sammen.
- Til sidst æltes det bløde smør ind i dejen, inden dejen æltes helt glat og smidig.
- Form nu dejen til en stram kugle og lad den efterhæve i 30 minutter.
- Kog imens mælken til cremen op sammen med sukker og vanilje.
- Mens mælken varmes op piskes blommerne til en tyk jævning sammen med maizena.
- Når mælken er varm hældes en smugle af den lune mælk ned til blommerne under omrøring.
- Hæld dernæst hele æggemassen tilbage i gryden sammen med resten af den lune mælk, og varm det op under omrøring til cremen begynder at tykne.
- Når cremen har en passende konsistens hældes den ned i en lille skål og stilles på køl indtil den skal bruges.
- Når dejen har hævet rulles den ud til en 0,5 cm tyk firkant som skæret i 12 kvadrater.
- Vend nu bananmosen i cremen og læg en skefuld i midten af hvert kvadrat.
- Saml dejen forsigtigt om fyldet og knib den godt sammen.
- Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, pensel med æg og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
- Lad nu bollerne køle helt ned inden de pyntes.
- Bring fløden i kog og smelt den mørke chokolade heri.
- Stik nu to hele mandler ned i hver bolle (de bliver til kattens ører) og dyp hver bolle i chokolade glasuren.
- Lad nu glasuren stive inden en tandstik dyppet i de lyserøde candymelts bruges til at tegne ører og næse på kattene.
- Til sidst dyppes tandstikken i den hvide chokolade og bruges til at tegne kattens øjne, mund og knurhår.
Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:
Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.
Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats
Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.
Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.
Skriv et svar