• Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
16. februar 2019

Fejr fastelavn med fastelavnsbolle katte

Gå til opskrift Udskriv

fastelavnsboller


★Hej Nerd Squad ★

Nu er fastelavnsbolle sæsonen endelig over os igen, og derfor er det også tid til at vi, helt uden dårlig samvittighed, kaster os ud i et variatablet cremeorgie inden de lækre små fyldte boller forsvinder igen.

Jeg har før omkring fastelavn givet mig i kast med både at lave fastelavnsboller fra Dragon Ball, Pokémon og endda også fra Pixar filmen Brave, og det var langt hen af vejen også min intention at årets fastelavnsboller skulle have sig et lige så nørdet twist.

Sådan endte det dog ikke helt i år, for istedet for at finde indpiration fra fiktionens verden, lod jeg istedet kraftigt inspirere af min lille kulklump Salem.

Derfor endte årets fastelavnsbolle opskrift med at blive en opskrift på små fastelavns katte istedet.

Men på en eller anden måde gør det jo bare bollerne  endnu mere passende til højtiden – for hvem har ikke lyst til at fejre fastelavn med både at slå katten af tønden og sætte tænderne i de her katte boller.

Så hvad siger I Nerd Squad, skal I slå katten af tønden i år eller bare nøjes med at sætte tænderne i en af de her fastelavns katte?

k
fastelavnsboller


Loot: 12 FASTELAVNS KATTE

Quest level:


Fastelavnskatte

Fastelavns katte

Udskriv Pin Recipe
Samlet tid 1 t 30 min
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 100 ml mælk (lun)
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 300 g mel
  • 75 g smør (blødt)
  • 1 æg (til pensling)

Banancreme

  • 500 ml sødmælk
  • 60 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 30 g maizena
  • 2 bananer (moste)

Pynt

  • 24 mandler
  • 75 ml fløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 50 g hvid chokolade (smeltet)
  • 50 g lyserøde candymelt (smeltet)

Sådan gør du
 

  • Rør gøren ud i den lunkne mælk.
  • Pisk ægget ned i gærblandingen og ælt de tørre ingredienser ind i dejen til den begynder at hænge sammen.
  • Til sidst æltes det bløde smør ind i dejen, inden dejen æltes helt glat og smidig.
  • Form nu dejen til en stram kugle og lad den efterhæve i 30 minutter.
  • Kog imens mælken til cremen op sammen med sukker og vanilje.
  • Mens mælken varmes op piskes blommerne til en tyk jævning sammen med maizena.
  • Når mælken er varm hældes en smugle af den lune mælk ned til blommerne under omrøring.
  • Hæld dernæst hele æggemassen tilbage i gryden sammen med resten af den lune mælk, og varm det op under omrøring til cremen begynder at tykne.
  • Når cremen har en passende konsistens hældes den ned i en lille skål og stilles på køl indtil den skal bruges.
  • Når dejen har hævet rulles den ud til en 0,5 cm tyk firkant som skæret i 12 kvadrater.
  • Vend nu bananmosen i cremen og læg en skefuld i midten af hvert kvadrat.
  • Saml dejen forsigtigt om fyldet og knib den godt sammen.
  • Læg bollerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, pensel med æg og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
  • Lad nu bollerne køle helt ned inden de pyntes.
  • Bring fløden i kog og smelt den mørke chokolade heri.
  • Stik nu to hele mandler ned i hver bolle (de bliver til kattens ører) og dyp hver bolle i chokolade glasuren.
  • Lad nu glasuren stive inden en tandstik dyppet i de lyserøde candymelts bruges til at tegne ører og næse på kattene.
  • Til sidst dyppes tandstikken i den hvide chokolade og bruges til at tegne kattens øjne, mund og knurhår.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Related

Tags

  • Bagværk
  • Banan
  • Chokolade
  • Dansk
  • Fastelavn
  • Fløde
  • Kage
  • Nødder
  • Søde sager
  • Vanilje

Indlægsnavigation

Frittatas til Galentines day
Zohans hummus med bagt hvidløg

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

  • Forside
  • Forside
  • Galleri
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser
  • Om
  • Om

Kategorier

Arkiver

På nerdytreats.dk anvendes cookies for at sikre at du får den bedst mulige oplevelse af siden. De bruges til at huske dine indstillinger, til at måle statistik og til personalisering af annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookie- og privatlivspolitikken. Læs mere

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR