Uncategorized

Cookie Monsterets cookie trio

Jim Henson’s serie “Sesame Street” opnåede efter sin præmiere i 1969 hurtig kult status som en pioner inden for pædagogiske børneprogrammer.

Serien havde mange elskværdige og farverige karakterer, men den mest vellidte og populære af karakterene må siges at være den legendariske blå uldtot Cookie Monster.

Hans kærlighed til cookies vil ingen ende tage, og siden den danske sommer for en stund har valgt at gemme sig bag en dyne af tunge grå regnskyer, var der ikke så meget andet at lave i dag end at gå en tur i køkkenet og fremtrylle en lækker treat, og hvad kunne være mere passende på denne regnvåde søndag end en trio af lækre cookies til Cookie Monstere som med garanti vil få ham til at sige “Mmmmm….cooooooooookie” med største salighed inden han rømmer fadet for selv de mindste krummer.


Loot: 24 stk

Level:


Cookies med chokoladestykker

Antal: 24 cookies

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 160 g lys muscovado
  • 160 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 375 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 200 g mørk chokolade (groft hakket)

Sådan gør du

  • Start med at piske smør, muscovadosukker, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt.
  • Tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes.
  • I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver godt sammen.
  • Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen.
  • Til sidst æltes chokoladen i, før dejen stilles på køl i min. 30 minutter.
  • Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle.
  • Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten.


Loot: 24 stk

Level:


Cookies med skittles

Antal: 24 cookies

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 160 g lys muscovado
  • 160 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 375 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 200 g skittles (groft hakket)

Sådan gør du

  • Start med at piske smør, muscovadosukker, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt.
  • Tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes.
  • I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver godt sammen.
  • Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen.
  • Til sidst æltes skittles i, før dejen stilles på køl i min. 30 minutter.
  • Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle.
  • Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten.


Loot: 24 stk

Level:


Cookies med hvid chokolade og hindbær

Antal: 24 cookies

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 160 g lys muscovado
  • 160 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 æg
  • 375 g mel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 200 g hvid chokolade
  • 12 g hindbær (frysetørret)

Sådan gør du

  • Start med at piske smør, muscovadosukker, sukker, salt og vanilje lyst og luftigt.
  • Tilsæt nu æggene, et ad gangen mens der piskes.
  • I en anden skål blandes mel, natron og bagepulver godt sammen.
  • Når begge æg er helt indkorporeret tilsættes de tørre ingredienser og dejen røres let sammen.
  • Til sidst æltes chokoladen og de frysetørrede hindbær i, før dejen stilles på køl i min. 30 minutter.
  • Del nu den afkølede dej i stykker på ca. 25 g og form hverts stykke dej til en lille kugle.
  • Hver kugle trykkes nu flade og bages ved 175 grader i 15-20 min – eller til de begynder at blive gyldne i kanten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *