Den her citron kylling med smørsauce er endnu én af de utroligt lækre retter, som Mukuoda tryller frem, i anime serien Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill.
Jeg har allerede lavet flere af hans retter, og det er min erfaring, at Mukuodas retter kun bliver bedre og bedre for hver treat jeg prøver.
Den her treat er fra episode 4, hvor man ser Mukuoda stege et par stykker af en cockentrice, og servere dem med en citronsauce med smør og soya for fenrir ulven Fel.
Til min udgave af retten erstattede jeg dog kødet fra den mytologiske cockentrice med et par udbenede kyllingelår, men jeg er helt sikker på at Fel ville være lige så begejstet for min udgave af retten.
Det her er en kylling med et knasende sprødt skind, noget umådeligt saftigt og mørt kød, og en cremet og frisk citron-smørsauce, som får den her treat til at smage af intet mindre en en himmelsk mundfuld solskin.
Vil du smage flere af Mukuoda retter, kan du finde alle opskrifterne på dem jeg har prøvet her.
Citron kylling med smørsauce
Ingredienser
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 2 kyllinge lår (udbenede)
- 1 spsk. oliven olie
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 1 dl. hvidvin (sød)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl. kyllingebouillon
- 1 spsk. soya
- ½ spsk. honning
- 60 g smør (koldt)
- ½ citron (skåret i skiver)
Sådan gør du
- Rør melet sammen med salt og peber.
- Vend herefter kyllingelårene i mel blandingen.
- Varm nu olien op på en pande.
- Steg dernæst kyllingelårene på skindsiden i ca. 5 minutter ved middel varme, eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
- Vend herefter kyllingelårene og steg i yderligere i 5-8 minutter på den anden side, og stil herefter kyllingen til side på en tallerken.
- Kom hvidløget på panden og lad det stege i ca. 2 minutter.
- Tilsæt herefter hvidvin og citronsaft, og lad det simre indtil det er reduceret med ca. halvdelen.
- Hæld nu kyllingefond i sammen med soya, honning og citronskiverne, og lad det simre i nogle minutter.
- Tilsæt smørret under omrøring og lad det tykne saucen en smule – når den begynder at kunne glacere citronskiverne har den den rigtige konsistens.
- Vend nu kyllingelårene i saucen, kom en citronskive på hvert lår og server.
Skriv et svar