Oyakodon er rigtig japansk comfort food, bestående af en stor skål dampende varme ris toppet med dashi simrede løg og kyllingestykker, svøbt i et tæppe af fløjlsbløde æg.
Det er en virkelig skøn og billig japansk hverdagsret, du kan lave med ganske få ingredienser.
Det er også en ret du virkelig hurtigt kan bikse sammen, og følger du Mukodas opskrift fra episode 6, kan du måske endda lokke din helt egen familiar frem.
For det her er en ret både slimes og fenrir ulve sætter pris på, eller måske er det bare Sui og Fel, der begge har en svaghed for oyakodon, når Mukuoda laver det til dem.
Vil du prøve en anden af Mukuodas lækkre retter, kan jeg helt sikkert anbefale den her fantastiske teriyaki kylling med løgsuppe.
Antal 2 personer
Ingredienser
- 200 ml vand
- 1 brev med dashi pulver eller 2-3 spsk. god fiskefond
- 2 spsk. soya
- 4 spsk. mirin
- 1 tsk. sukker
- 1 løg skåret i både
- 2 kyllingebryster skåret i tern
- 4 æg sammenpisket
- 1 spsk. purløg fint snittet
- ½ ark nori tang skåret i strimler
Sådan gør du
- Kom vand, dashi, soya, mirin og sukker i en dyb pande, og bring blandingen i kog.
- Sænk herefter varmen en smule, kom løg og kylling i panden, og lad dem simre i den varme væske i ca. 10 minutter – eller indtil kyllingen er næsten gennem tilberedt.
- Hæld nu halvdelen af de sammenpiskede æg over kyllingen og løgene i en cirkulær bevægelse.
- Kom så et låg på panden, og lad ægget sætte sig i 2-3 minutter.
- Hæld herefter resten af ægget over på samme måde, kom låget på panden igen, og sluk så for varmen og lad retten stå i yderligere 2-3 minutter.
- Server oyakodonnen oven på en skål ris, og top med fint snittet purløg og nori strimler.
Skriv et svar