Banbanji inspireret af Campfire Cooking in Another World

Banbanji

Kalenderen siger efterår, men takket være denne omgang banbanji, inspireret af animeen Campfire Cooking in Another World with My Absurd Skill, lever sommeren lidt endnu i mit køkken.

Kender du ikke banbanji, så er det helt sikkert på tide at du stifter bekendtskab med denne simple og virkelig skønne japanske sommerret, som Mukouda laver til Fel og Sui i episode 9.

Alt du skal bruge er et par skiver saftige og solmodne tomater, nogle strimler af knasende sprøde agurker, et mørt og sake pocheret kyllingebryst samt et par skefulde silkeblød og cremet sesamsauce.

Det smager seriøst af sol og sommer, og jeg garanterer at du sagtens kan nå at bikse en portion sammen, inden vejrguderne opdager at det burde være efterår lige nu.

Har du har lyst til at sætte tænderne i en anden af Mukoudas opskrifter, bør du også prøve hans rockbird teriyaki fra episode 2.

Banbanji

Banbanji

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 1 dl sake
  • 1 tsk. salt
  • 2 kyllingebryster
  • 2 modne tomater
  • ½ agurk
  • 2-3 spsk. goma dressing

Sådan gør du

  • Kog vand, sake og salt op i en gryde.
  • Kom dernæst kyllingebrysterne i gryden.
  • Sænk nu varmen så væsken kun lige holder sig omkring kogepunktet, men uden at den koger alt for voldsomt.
  • Lad kyllingebrysterne pocherer i væsken i 15-20 minutter, eller indtil de har en kernetemperatur på 75 grader.
  • Tag kyllingen op af væsken, lad den køle af lidt af og pluk den nu mindre strimler med hænderne.
  • Skær dernæst tomaterne i skiver og placer dem i en krans på en tallerken eller et fad.
  • Skær herefter agurken i lange tynde strimler og læg dem i en høj bunke i midten af tomatkransen.
  • Til sidst lægges kyllingen oven på agurkestrimlerne, og det hele toppes med et par spsk. goma dressing.
  • Spis nu retten som den er, eller server sammen med ris eller evt. et par skiver lyst brød.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering