• Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube
  • Pinterest
  • Goodreads
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
8. marts 2018

Bananbrød med whiskyglasur inspireret af Jessica Jones

Gå til opskrift Udskriv

 

★Hej Nerd Squad★

Endelig blev det den 8. marts, dagen hvor fans af Marvelserien “Jessica Jones” efter snart tre års ventetid, langt om længe kan få lov til at se 13 spritnye afsnit med Krysten Ritter i hovedrollen som den den kick-ass, super stærke og fordrukne privatdetektiv, der har en fejlslagen karriere som superhelt bag sig og seriøse traumer efter kidnapningen og misbruget superskurken Killgrave udsatte hende for.

Hjemme i nørdhulen elskede vi første sæson, og vi har med spænding set frem til anden sæson.

Derfor skal den naturligvis også så på serie binging hele weekenden, men ingen binging session er som bekendt helt komplet uden lidt lækkert, derfor har jeg i dag en treat til jer som jeg er sikker på ville kunne få et smil frem på selv Jessicas læber.

Dagens treat stammer fra første sæson hvori Ruben, en af Jessicas småskøre naboer med en forkærlighed for bagning og et kæmpe crush på seriens leading lady, banker på Jessicas dør med et nybagt bananbrød i hånden som Jessica modvilligt tager imod.

Lige så snart hun har smækket døren i hovedet på stakkels Ruben, går der dig ikke lang tid før hun, sammen med massive mængder whisky, får slugt hver en bid af det nybagte bananbrød.

I serien bliver det flere gange nævnt hvor fantastisk og vanedannende Rubens bananbrød er, derfor var jeg simpelthen nød til at lave et bananbrød for at fejre seriens nye sæson.

Men, men, men nu kan man jo ikke være bekendt at lave en treat der hylder denne serie uden whisky (medmindre der selvfølgelig er tale om pasta amatriciana) derfor fik dette bananbrød en opgradering i form af whiskyglasur som med ét gjorde dette bananbrød til det absolut bedste bananbrød jeg nogenside har smagt.

I kid you not, det er som crack og vil forsvinde som dug for solen før I ved af det.

 


Loot: 2 bananbrød

Quest level:


Bananbrød fra Jessica Jones

Bananbrød med whiskyglasur

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 55 min
Antal 2 bananbrød

Ingredienser
  

  • 120 g smør (blødt)
  • 115 g farin
  • 2 æg
  • 250 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 4 - 5 bananer (most)
  • 75 g valnødder (groft hakket)
  • 100 g mørk chokolade (groft hakket)

Whiskyglasur

  • 150 ml fløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 1 knsp. salt
  • 30 ml whisky

Sådan gør du
 

  • Pisk smør og farin lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk godt mellem hvert æg.
  • Bland hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
  • Sigt de tørre ingredienser og rør dem i dejen sammen med de moste bananer, valnødder og chokolade.
  • Beklæd to franskbrødforme med bagepapir, hæld dejen i og fordel den jævnt.
  • Bag bananbrødene ved 175 grader i ca. 30 – 45 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle i formen 10-15 minutter. Vip det ud og lad det afkøle helt på en bagerist.
  • Mens brødene køles af laves whisky glasuren ved at bringe fløden i kog.Når fløden er varm hakkes chokoladen groft og røres i sammen med salt og whisky.
  • Når glasren har en jævn og glat konsistens kan den hældes over bananbrødene som herefter er kan nydes som de er, eller med et velskænket glas whisky “on the side”.

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Related

Tags

  • Alkohol
  • Amerikansk
  • Bagværk
  • Banan
  • Chokolade
  • Efterår
  • Fløde
  • Jessica Jones
  • Kage
  • Nødder
  • Smør
  • Søde sager

Indlægsnavigation

Anmeldelse: Hazel Wood
Saint Patrick’s Dag Leprechaun cupcakes

3 comments

  • Pi
    29. marts 2018

    Muskatnød? Var det ikke det, som Ruben brugte?

    Reply
    • Trine
      29. marts 2018

      Det var det i hvert fald, godt spottet 🙂

      Reply
      • Pi
        31. marts 2018

        Tak

        Reply

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

About

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

FØLG MED

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Pinterest
  • YouTube
  • Email

INSTAGRAM

TAG DEL I QUESTEN

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

TREATS INSPIRERET AF

Bøger
Felix Felicis

TREATS INSPIRERET AF

TV
Jammie Dodgers fra Doctor Who

TREATS INSPIRERET AF

Årets fester
Hvidløgs edderkop
  • Forside
  • Opskrifter
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Mail

Kategorier

  • Aftensmad
  • Anmeldelser
  • Brød og boller
  • Cookies og småkager
  • Disney
  • Drikke
  • Efterårsretter
  • Favoritter til madpakken
  • Forårsretter
  • Frokost
  • Historiske retter
  • Højtider
  • Inspireret af bøger
  • Inspireret af film
  • Inspireret af spil
  • Inspireret af tv
  • Kager og søde sager
  • Level 1
  • Level 2
  • Level 3
  • Morgenmad
  • Snacks
  • Sommerretter
  • Spektrum treats
  • Supper
  • Tilbehør
  • Trends
  • Uncategorized
  • Vegetar
  • Vinterretter

Tag del i questen

Indtast din e-mail adresse for at modtage påmindelser om nye indlæg.

Join 9 other subscribers

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

GEM & ACCEPTÈR