Petit loco moco don

Petit loco moco don

Det er ingen hemmelighed at jeg er en total sucker for Shokugeki no Soma, og jeg har da også tidligere haft prikket lidt til serien her på bloggen. Anden sæson sluttede i september, og lige som mange andre fans af serien er der ikke andet at gøre end at vente med spænding på at der kommer endnu en sæson ud af den humoristiske serie, som på smukkeste vis formår at vise de kulinariske mesterværker seriens hovedpersoner gang på gang fremtryller.

Ja der er tale om total food porn i højeste klasse, og det er nok derfor at jeg ikke kan  lade være med at side og drømme lidt foran TV’et mens jeg så småt prøver at forestille mig hvad de fortryllende retter smager af.

Det må dog blive ved dagdrømmeriet lidt endnu, for hverken “smell-o-vision” eller “taste-o-vision” er blevet opfundet endnu, derfor må man altså selv en tur i køkkenet for at eksperimenterer lidt med kødgryderne hvis man skal gøre sig forhåbninger om at få en lille idé om hvad de animerede herligheder smager af.

So far har jeg fået afprøvet Yukihiras chaliapin steak don, hans gotcha pork roast, og Erinas eggs benedict – og ja alle var total delish by the way. De gav mig bestemt mod på at prøve at spise mig igennem serien én ret ad gangen, for lad mig bare begynde med at sige at der pt. er ret mange retter fra denne serie på mit kulinariske tegnebræt.

Via Anime Tube

Via Anime Tube

En af de retter der har været på tegnebrættet i et stykke tid er denne loco moco don som Ikumi Mito kreeerede under morgenmads buffet udfordingen i episode 13 fra sæson 1, der er selvfølgelig derfor teknisk set tale om et morgen måltid, men jeg mener nu at den grudnet sin tungere natur faktisk gør sig lagt bedre som enten en stor frokost eller aftensmad. Ikumi baserede retten på en populær hawaiansk ret bestående af et spejlæg, en hakkebøf, ris og brun sauce – en kombination som ikke lyder så ringe endda hvis du spørger mig.

Selvfølgelig valgte Ikumi at sætte sit eget præg på retten, og byttede den tunge og klistrede sauce ud med en lettere syrlig vinaigrette. Et valg der i følge serien skulle sikre at retten bliver mere frisk og sikre at bøffen er mør og saftig.

Petit loco moco don


100 g ris

1 tsk. dijon sennep

2 spsk. oliven olie

½ spsk. citronsaft 

Salt og peber

1 æg

125 g hakket oksekød

Pynt

1 salatblad

1 tomat, skåret i tern

1/4 skrællet agurk, skåret i tern

Kog risene efter anvisning på pakken

Mens risene koger piskes sennep sammen med olie og citronsaft til en ensartet vinaigrette

Smag nu vinaigretten til med salt og peber og stil den til side mens resten af retten gøres klar

Nu formes kødet til en enkel hakkebøf som krydres godt med salt og peber på begge sider før den steges på en meget varm pande i lidt olie

Når bøffen er ved at være gennemstegt, og risene er ved at være kogte slås ægget ud på panden og spejles

Til sidst skal retten bare samles, så start med at komme de kogte ris i en skål og kom den stegte bøf oven på

Bøffen smøres nu med vinaigretten før spejlægget lægges over, og så er der bare tilbage at pynte lidt med et salatblad og tern af både tomat og agurk

Petit loco moco don

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv et svar